نگاهی به برندگان کفش طلای ۲۰ جام جهانی اخیر بیاندازید.
جام جهانی ۱۹۳۰- گیرمو استابیله بازیکن تیم ملی آرژانتین (۸ گل)
جام جهانی ۱۹۳۴- اولدریش نیدلی بازیکن تیم ملی چک اسلواکی (۵ گل)
او در هر دو بازی در برابر رومانی و سوئیس توانست یک گل بزند و تیمش را به نیمه نهایی رساند. همچنین توانست در دیداری که با تیم ملی آلمان داشتند هتریک کند، اما او در فینال نتوانست گلی بزند و تیمش نتوانست قهرمان آن دوره از جام جهانی بشود.
جام جهانی ۱۹۳۸- لئونیداس دا سیلوا بازیکن تیم ملی برزیل (۷ گل)
او توانست در پیروزی ۵-۶ در برابر لهستان ۳ گل را به نام خودش ثبت کند. در بازی با چک نیز توانست ۲ گل بزند و در آخر با زدن ۲ گل در دیدار با سوئد توانست جایگاه سومی را برای برزیل حفظ کند.
جالب توجه است که بدانید در سالهای ۱۹۴۲ و ۱۹۴۶ بخاطر حضور دنیا در جنگ جهانی دوم این مسابقات برگزار نشد.
جام جهانی ۱۹۵۰- آدمیر مارکز منز بازیکن تیم ملی برزیل (۹ گل)
آدمیر ۴ بار توانست در مرحله گروهی تیمش را کمک کند تا در صدر گروه خود باشد. همچنین ۴ گل دیگر در دیدار با سوئد به نام خود ثبت کند. او همچنین توانست در پیروزی ۶-۱ تیمش در برابر اسپانیا یک گل بزند. اما در کمال تعجب برزیل، میزبان این دوره از جام جهانی در حضور ۲۰۰ هزار تماشاگر حاضر در استادیوم ماراکانا نتوانست قهرمان جام شود.
جام جهانی ۱۹۵۴- ساندور کوچیس بازیکن تیم ملی مجارستان (۱۱ گل)
کوچیس توانست مجارستان را تا رسیدن به فینال کمک کند. او در دیدار با تیم ملی کره جنوبی هتریک کرد و در پیروزی ۸-۳ برابر آلمان غربی، ۴ گل را به نام خود ثبت کرد. او سپس دو گل به برزیل و دو گل به اروگوئه زد، اما از گلزنی در فینال جا ماند تا آلمان غربی که در اوایل جام جهانی از مجارستان زخم خورده بود بتواند شکست سنگین خود را با پیروزی در فینال جبران کند و قهرمان جام شود.
جام جهانی ۱۹۵۸- ژوست فونتن بازیکن تیم ملی فرانسه (۱۳ گل)
جام جهانی ۱۹۶۲- فلوریان آلبرت بازیکن مجارستان، گارینشا بازیکن برزیل، والنتین ایوانف بازیکن اتحاد جماهیر شوروی، دراژان یرکوویچ بازیکن یوگوسلاوی، لئونل سانچز بازیکن شیلی، واوا بازیکن تیم ملی برزیل (۴ گل)
جام جهانی ۱۹۶۲ بازیکن به خصوصی نداشت که بیشترین گل را زده باشد و نام ۶ بازیکن همگی با هم عنوان آقای گلی این جام را به دست آوردند. جالب توجه است که واوا و گارینشا دو بازیکن تیم ملی برزیل هیچ کدام در مرحله نیمه نهایی نتوانستند گلی بزنند و تمام گلها در مراحل بعدی خود به ثمر رساندند.
جام جهانی ۱۹۶۶- اوزهبیو داسیلوا فریرا بازیکن تیم ملی پرتغال (۹ گل)
در طول مرحله گروهی مهاجم تیم ملی پرتغال توانست ۳ توپ را وارد دروازه حریفان تیم خود کند از جمله دو گلی که توانست به برزیل بزند تا آنها را از جام حذف کنند. او ۴ گل در برابر کره شمالی به ثمر رساند و در هر دو دیدار بعدی پرتغال توانست یک بار دروازه انگلیس و اتحاد جماهیر شوروی را باز کند. این در حالی بود که اوزه بیو به عنوان یکی از بهترین بازیکنها و نماد فوتبال پرتغال نام برده میشود و اولین اروپایی بود که موفق به کسب کفش طلا شد.
جام جهانی ۱۹۷۰-گرد مولر بازیکن تیم ملی آلمان (۱۰ گل)
مولر ملقب به مولر افسانهای بی شک بهترین بازیکن آلمان در تمام دوران بوده است. او بهترین دوران خود را در سال ۱۹۷۰ میگذراند. او با یک گل به مراکش گلزنی را در جام شروع کرد تا خیال آلمانها را برای پیروزی راحت کند. او همچنین موفق شد تا در دیدارهایی که تیمش با بلغارستان و پرو داشت هتریک کند. او در این جام یک گل مهم هم به تیم ملی انگلیس زد و سپس دو گل توانست در دیدار با ایتالیا به ثمر برساند گرچه که تیمش در این بازی مغلوب ایتالیا شد و از راهیابی به فینال جا ماند.
جام جهانی ۱۹۷۴-گژگوش لاتو بازیکن تیم ملی لهستان (۷ گل)
لهستان در جام جهانی ۱۹۷۴ که به میزبانی آلمان غربی برگزار شد توانست خود را به رتبه سوم برساند و این جایگاه رو مدیون کسی جز “لاتو” نبود کسی که در آن جام تبدیل به یک ماشین گلزنی تبدیل شده بود. او دو بار دروازه آرژانتین و هایتی را باز کرد. او همچنین در دیدار با سوئد و یوگوسلاوی هم توانست دروازه این تیمها را باز کند. لاتو در نهایت به برزیل هم گل زد و آقای گل جام جهانی ۱۹۷۴ شد.
جالب است بدانید کمپس در مرحله گروهی نتوانست حتی یک توپ هم وارد دروازه حریفان تیمش کند. اما او توانست در هر سه دیدار بعدی تیمش در برابر لهستان، پرو و در فینال جام برابر هلند دو گل را به ثمر برساند. آرژانتین میزبان با برد آخر خود نگذاشت که جام از کشورش خارج شود و قهرمان جام جهانی ۱۹۷۴ شد. کمپس از با اخلاقترین و جوانمردترین بازیکنان فوتبال جهان بود که در طول بازیهای ملی خود حتی یک بار هم کارت زرد یا قرمز از داور دریافت نکرد. او دومین بازیکن آرژانتین پس از استابیله بود که آقای گل جام جهانی شد. پیراهن شماره ۱۰ بعد از کمپس به دیگر ستاره این تیم یعنی دیگو مارادونا رسید. این جام نیز اولین راهیابی تیم ملی ایران به جام جهانی بود.
جام جهانی ۱۹۸۲-پائولو روسی بازیکن تیم ملی ایتالیا (۶ گل)
ایتالیا در مرحله گروهی در حال دست و پا زدن بود و هر سه بازی خود را در برابر لهستان، پرو و کامرون به تساوی رسید. آنها در دور دوم باقی ماندند و پائولو روسی توانست در برابر برزیل هتریک کند. او همچنین در نیمه نهایی توانست ۲ گل به تیم لهستان بزند و در مسابقه فینال یک گل به آلمان بزند تا ایتالیا قهرمان جام جهانی ۱۹۸۲ شود.
جام جهانی ۱۹۸۶-گری لینِکر بازیکن تیم ملی انگلیس (۶ گل)
انگلیسیها شروع ضعیفی در تورنومنت داشتند؛ آنها در مقابل پرتغال شکست خوردند و در برابر مراکش به تساوی رسیدند، اما با هتریکی که گری لینکر در دیدار با لهستان انجام داد خانواده شیرها جان تازهای یافتند. وی در مرحله یک شانزدهم نهایی توانست دو گل دیگر را در برابر تیم ملی پاراگوئه و یک گل هم در بازی معروف انگلیس و آرژانتین به ثمر برساند. دیدار با آرژانتین همان بازی معروفی است که همیشه آن را شنیده ایم. بله گل معروف ” دست خدا” که دیگو مارادونا آن را با دست خود وارد دروازه انگلیس کرد، اما داور مسابقه متوجه این کار او نشد و گل را پذیرفت. جالب است بدانید گری لینکر هم اکنون یک مجری و گزارشگر محبوب در کشورش محسوب میشود.
جام جهانی ۱۹۹۰-سالواتوره توتو اسکیلاچی بازیکن تیم ملی ایتالیا (۶ گل)
اسکیلاچی تا قبل از این جام شناخته شده نبود و تا قبل از جام جهانی ۱ بازی ملی را در کارنامه خود داشت. اما طولی نکشید که در دیدار با تیم اتریش تعویضی صورت گرفت و او به میدان آمد تا گل پیروزی را در برابر اتریش به ثمر برساند. او در ادامه توانست دروازه تیمهای چک اسلواکی، اروگوئه، جمهوری ایرلند و آرژانتین را باز کند و تیمش را برای رسیدن به مقام سومی یاری بنماید.
سالنکو توانست در دیدار تیمش با کامرون از مرحله گروهی ۵ بار دروازه این تیم را باز کند و کامرون با نتیجه ۶ بر ۱ مغلوب روسیه شد. سالنکو با اینکه رکورد بیشترین گل زدهٔ یک بازیکن در ادوار جام جهانی را در اختیار دارد، اما در آن جام جهانی شانس خوبی نداشت، چون تیمش نتوانست از مرحله گروهی صعود کند. این در حالی بود که استویچکوف بلغاری ملقب به ستاره بلغار توانست در مرحله گروهی سه گل به ثمر برساند و در ادامه دروازه هر کدام از تیمهای آلمان، مکزیک و ایتالیا را یک بار گشود. در این جام اسکوبار کلمبیایی به علت گل به خودی که در بازی با آمریکا وارد دروازه تیمش وارد کرد کشته شد.
جام جهانی ۱۹۹۸-داور شوکر بازیکن تیم ملی کرواسی(۶ گل)
مهاجم تیم ملی کرواسی توانست دو گل در مرحله گروهی به ثمر برساند. یک گل در برابر جامائیکا و گل دیگر در برابر ژاپن محقق شد. او سپس توانست دروازهی تیمهای رومانی، آلمان، فرانسهی میزبان و در رقابت رده بندی دروازه تیم هلند را باز کند؛ و در جایگاه سوم رقابتها قرار بگیرند. شوکر بهترین گلزن تاریخ کرواسی است و هم اکنون به عنوان رئیس فدراسیون فوتبال این کشور خدمت میکند.
جام جهانی ۲۰۰۲-رونالدو نازاریو بازیکن تیم ملی برزیل(۸ گل)
تا کنون دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است