سرویس فرهنگی جلال شرق ، امامجمعه آستانهاشرفیه امروز در دیدار یاوران نماز مدارس این شهرستان با وی گفت: در ترویج و اشاعه فرهنگ نماز ، نباید خیلی مقید به تشریفات بود.
حجتالاسلام محمد ساجدی در پایان نشست در گفتگو اختصاصی با جلال شرق بابیان اینکه یاوران نماز در آموزشوپرورش افرادی از بدنه و کادر آموزشوپرورش هستند اظهار کرد: نکتهای که من به دوستان تأکید کردم این بود که در انجام این کار خیلی مقید به تشریفات نباشند ، بلکه آن چیزی را که مهم است ترویج و اشاعهی فرهنگ نماز است.
وی با تأکید بر این مطلب که باید کاری کنیم که بچهها لذت معنوی نماز را درک بکنند افزود : دانشآموزان باید اثر تربیتی و اجتماعی نماز را بفهمند و باعلاقه مندی بدون کسالت به انجام این فریضه اقدام بکنند .
رئیس شورای اقامه نماز شهرستان آستانهاشرفیه یادآور شد: نباید در این زمینه از در تحلیل و تهدید و امثال اینها وارد شد بلکه باید مجموعا شرایطی را فراهم بکنیم که بچهها متوجه ارزش و اهمیت نماز باشند و به یک تلفیقی بهخصوص با استفاده از تشویق به نماز رغبت پیدا بکنند و مهمتر از این مسئله شرایط دینداری و تدین را در بچهها فراهم بکنیم .
وی در پاسخ به این سؤال که چرا ذائقه نوجوانان و جوانان ما به نماز تغییر پیداکرده است گفت : این برمیگردد به نوع ارتباطات و مصارف فرهنگی ما و طبعا در حوزهی خوراکی اگر یک بچهای را شما به تنقلات عادت دهید مثلا ذائقهاش عادت به پفک و چیپس و شکلات و امثال اینها کرده باشد ممکن است دیگر برایش غذای مفید معمولی جلوهای نداشته باشد .
ساجدی ادامه داد: در حوزهی مسائل فرهنگی قضیه از همین قرار است ، اگر ما به مسائل سرگرمکنندهی غیرمفید به تفریحات و شادیهای کاذب ذائقه و روحیهی بچهها مان را عادت دهیم یا ناخواسته از رهگذر استفادهی از امکانات ارتباطی و فضاهای مجازی یک چنین عادتی داشته باشند طبعا آن چیزی که نیاز اصلی آنها را برآورده و تأمین میکند نسبت به آن بیمیل میشوند .
امامجمعه آستانهاشرفیه تصریح کرد: به نظر میرسد که ما باید در این زمینه اولا بهطور غیرمستقیم ورود کنیم و زمینهی پیوند دادن بچهها با نماز را ازجمله با برگزاری جشنوارههای فرهنگی و هنری در آموزشوپرورش فراهم کنیم وقتی دانشآموزی ولو اینکه ممکن است خودش هم به درجهای نرسیده باشد که نمازخوان باشد و حتی در محیط خانوادهاش هم خیلی انسی با نماز و عبادت و مناجات نداشته باشد مثلا از طریق مشارکت در یک نمایشگاه عکس یا نقاشی یا برگزاری یک برنامهی هنری دیگر مثل تئاتر و امثال اینها به نماز پیوند دهیم بهطور غیرمستقیم ارزشهای نماز و امتیازات نماز برای او فهم میشود و زمینهی جذب او را فراهم میکند که چهبسا علاوه بر خود دانشآموز خانوادهی او را هم تحت تأثیر قرار دهد و به نماز و معنویت ارتباطی باخدا جذب بکند .
وی در خصوص این پاسخ که چه عواملی در تغییر ذائقه نسل جدید دخیلاند گفت : پاسخ این مسئله شاید آسان نباشد به دلیل اینکه باید اطلاعات مستند معتبری در اختیار داشت ولی اجمالا همهی این عواملی که فرمودید نقش دارند ، صداوسیما به این جهت که بههرحال خانوادههای ما از آن استفاده میکنند حتما اثر دارد و میتوانیم نمونههایی از تأثیرات منفی او را ازجمله تشریفات و تجملات در زندگی را بهعنوان نمونه نشان داد ،
ساجدی با اشاره به اینکه خانوادههای ما حتی ممکن است در تغییر ذائقه فرزندان خود سهیم و مقصر باشند خاطرنشان کرد : این تقصیر به این معنی که احیاناً توجه لازم را به بچههایشان ، ارتباطات بچههایشان ، فعالیتها و استفادهی آنها در فضای رسانهای آنها بیتوجهی کنند .
وی عدم ارتباط صمیمی و تأثیرگذار اساتید و معلمان و مربیان در محیط آموزشوپرورش و حتی بالاتر از آن در محیطهای دانشگاهی که ممکن است عملا زمینهی گرایش بعضی از این مسائل یا آسیبپذیریها را فراهم کند از دیگر مواردی برشمرد که در این روند تأثیرگذار هستند .
امامجمعه آستانهاشرفیه در پایان بیان کرد : اگر این ارتباط صمیمانه و دلسوزانه بین دانشآموز و دانشجو باشد میتواند جلوی بسیاری از آسیبها را بگیرد و با اعتماد به آنها ، با پناه بردن به آنها با حتی تمسک به الگوی رفتاری آنها ممکن است دانشآموزان و دانشجویان ما از این آسیبها مصونیت پیدا بکند و از آسیبها فاصله بگیرند .
تا کنون دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است