رئیس اداره آب و فاضلاب شهرستان آستانهاشرفیه در گفتگو با خبرنگاران اعلام کرد: روزانه آزمایشها میکروبی و کنترل کیفیت آب شرب انجام میگیرد
به گزارش جلال شرق، کامبیز اسماعیلی با بیان اینکه شهرستان آستانهاشرفیه دارای تعداد ۲۵۰۰۷ مشترک آب و تعداد ۱۵۳۴۲ مشترک فاضلاب است افزود: از این تعداد به تفکیک، شهر آستانه تعداد ۱۸۳۲۱ مشترک آب و تعداد ۱۴۱۵۹ مشترک فاضلاب و شهر بندر کیاشهر تعداد ۶۶۸۶ مشترک آب و تعداد ۱۱۸۳ مشترک فاضلاب دارد.
وی اظهار کرد: در حال حاضر آب شرب شهری شهرستان از تصفیهخانه بزرگ آب گیلان واقع در سنگر و از طریق خط انتقال آبرسانی به شهرهای شرق نزدیک (سیاهکل، آستانه، لاهیجان و لنگرود) بهصورت مشترک تأمین میگردد.
اسماعیلی با تأکید بر این نکته که علاوه بر تأمین آب از تصفیهخانه بزرگ، تعداد ۱۱ حلقه چاه فعال در سطح شهرستان وجود دارد افزود: این چاهها در حالت غیر اضطرار بهصورت رزرو و در موقع لزوم و روزهای پرمصرف بهمنظور جبران کمبود آب وارد مدار بهرهبرداری میشوند.
رئیس آبفای شهرستان آستانهاشرفیه مجموع ظرفیت مخازن ذخیره موجود آب شرب شهری شهرستان ۸۳۰۰ مترمکعب است اعلام کرد که یک مخزن ذخیره ۱۰۰۰۰ مترمکعبی در حال ساخت است که با بهرهبرداری از آن ظرفیت مخازن ذخیره آب به ۱۸۳۰۰ مترمکعب افزایش مییابد.
وی بابیان اینکه این شهرستان دارای ۲۰۰ کیلومتر شبکه آب و ۱۰۰ کیلومتر شبکه فاضلاب سنتی است خاطرنشان کرد: حدود ۳۰ درصد از شبکههای آب فرسوده و نیاز به بازسازی دارند.
وی با اشاره به این مطلب که ۹۸ درصد جمعیت شهری تحت پوشش شبکه آب و حدود ۶۷ درصد تحت پوشش شبکه فاضلاب سنتی میباشند گفت: متأسفانه شهرستان فاقد شبکه جمعآوری و دفع بهداشتی فاضلاب سنتی است.
وی بابیان اینکه طرح احداث شبکه جمعآوری و دفع بهداشتی فاضلاب شهر آستانه از سال ۱۳۷۲ شروعشده ولی تاکنون حدود ۷/۱۳ درصد پیشرفت فیزیکی دارد تصریح کرد: مهمترین عامل تأخیر در اجرای این پروژه مهم و حیاتی عدم تأمین اعتبار کافی در طی سالهای برنامه است.
اسماعیلی شبکههای سنتی فاضلاب موجود را به دلیل شیب نامناسب، ناکارآمد توصیف کرد و یادآور شد: علاوه بر آن تمامی فاضلابهای جمعآوریشده توسط شبکههای موصوف مستقیماً و بدون تصفیه وارد انهار، رودخانهها و مزارع میشوند که مشکلات زیست محیطی زیادی را ایجاد نموده و سلامت و بهداشت مردم را تهدید مینماید
وی به وضعیت ساختمانهای اداری در شهر آستانه و بندر کیاشهر اشاره کرد که هر دو ساختمان اداری جدیدالاحداث بوده و به لحاظ کنترل کیفیت آب، شهرستان دارای آزمایشگاه میکروبیولوژی که در مرکز شهرستان مستقر و روزانه آزمایشها میکروبی و کنترل کیفیت آب انجام میگردد.
اسماعیلی به طرحها و پروژههای تملک استانی و ماده ۱۸۰ و جزء ۵۴ در دست اجرا اشاره کرد و اظهار کرد: در سال ۹۴ تعداد ۷ پروژه از ردیف مذکور بااعتبار ۷۹۰۰ میلیون ریال مصوب گردیده است که شامل بهسازی چاهها و ایستگاههای پمپاژ و اصلاح و بازسازی شبکههای آب و توسعه شبکه آب و همچنین لایروبی شبکه فاضلاب میباشند و تا تاریخ این گزارش با توجه به تخصیص اعتبار دارای پیشرفت فیزیکی ۱۰۰% است.
وی در بخش اعتبارات پروژههای استانی افزود: پروژه احداث شبکه جمعآوری و دفع بهداشتی فاضلاب شهرستان در سال جاری بااعتبار ۲۰ هزار ۸۰۰ میلیون ریال ازجمله پروژههای اجرایی شهرستان است که با توجه به تخصیص دارای پیشرفت فیزیکی ۱۰۰ است و به دلیل عدم تخصیص کافی پروژه فعال نیست و هماکنون یک موردقرارداد احداث شبکه جمعآوری فاضلاب شهرک مصطفی دوست نیز به پیمانکار ابلاغشده است اما به دلیل عدم نقدینگی عملیات اجرایی آغاز نشده است.
اسماعیلی به پروژههای ملی آبفای شهرستان اشاره کرد و گفت:: پروژه احداث مخزن ۱۰۰۰۰ مترمکعبی ذخیره آب شرب شهر از ردیف طرحهای ملی یکی از بزرگترین پروژههای آب شرب شهری است که توسط شرکت سهامی آب منطقهای گیلان در حال احداث و فعال است و امید است که با تأمین اعتبار کافی طی یک سال آینده به بهرهبرداری برسد.
وی با اشاره به پروژههای که به روش BOT در حال انجام است یادآور شد: پروژه فاز دوم تصفیهخانه بزرگ آب گیلان که در جنب تصفیهخانه موجود واقع در سنگر و به روش BOT در حال احداث است که با احداث و بهرهبرداری از آن ۳ مترمکعب در ثانیه به ظرفیت تصفیهخانه بزرگ آب گیلان اضافه میشود و درواقع ظرفیت تصفیهخانه به ۲ برابر افزایش مییابد بدیهی است با تکمیل و بهرهبرداری از پروژه مذکور آب شرب شهروندان شهرهای برخوردار (رشت، انزلی، خمام، سیاهکل، لاهیجان، آستانه و کیاشهر) برای سالهای آینده نیز تأمین میشود.
رئیس آبفای شهرستان تأکید کرد: با توجه به وضعیت موجود و پروژههای در دست اجرا ازجمله مخزن در حال ساخت ۱۰۰۰۰ مترمکعبی و احداث فاز دوم تصفیهخانه بزرگ، در شرایط فعلی و آیندهنگرانی از بابت تأمین آب شرب به لحاظ کمی و کیفی وجود ندارد.
اسماعیلی وی ضمن درخواست از تمامی مسئولین اجرایی و سیاسی شهرستان و استان برای تأمین اعتبار کافی و تسریع درروند اجرایی پروژهها تأکید کرد و خاطرنشان کرد: با اجرای بهموقع پروژههای مذکور تأمین آب شرب شهروندان در آینده نیز بهصورت مطلوب انجام شود.
وی اصلاح و بازسازی شبکه و تأسیسات آب و فاضلاب و توسعه شبکه آب شهری، تقویت منابع تولید بومی (از طریق حفر چاه) و همچنین بحث پروژه ملی استانی احداث شبکه جمعآوری و دفع بهداشتی فاضلاب شهر آستانهاشرفیه و ارتقای سیستمهای خدماترسانی و همچنین تجهیز سیستم توزیع آب شهرستان به فنّاوریهای نوین و هوشمند سازی تأسیسات را ازجمله پروژههایی نام برد که میبایست مستقلاً برای شهرهای آستانهاشرفیه و بندر کیاشهر در سطوح ملی و استانی و شهرستانی دنبال شود
رئیس اداره آبفای شهرستان به برنامههای کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت اشاره کرد و گفت: اصلاح و بازسازی شبکههای آب و فاضلاب، اصلاح و بازسازی ایستگاههای پمپاژ، بهسازی و بازسازی ۱۱ حلقه چاه، احداث شبکه جمعآوری و دفع بهداشتی فاضلاب شهر آستانه، حفر و تجهیز سه حلقه چاه، احداث رینگ و خط انتقال آب دور شهرهای آستانه و کیاشهر، هوشمند سازی شبکههای آب شرب شهری و استقرار سیستم هوشمند کنترل شبکه، مطالعه و شروع عملیات اجرایی احداث شبکه جمعآوری و دفع بهداشتی فاضلاب بندر کیاشهر از برنامههای این مدیریت است
تا کنون دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است