به گزارش جلال شرق، بدون تردید تحقق اهداف پیشبینی شده در برنامه های توسعهای، سهم مهمی در تحقق اهداف اقتصادی سند چشمانداز دارد. در حوزه حملونقل، هدف برنامه پنجم توسعه این است که یک تعادل نسبی در توزیع سهم حوزههای مختلف حملونقل هوایی، دریایی، زمینی و ریلی برای حمل کالا و مسافر در کشور به وجود آید.
تازهترین گزارش مرکز آمار ایران درباره عملکرد قانون برنامه پنجم توسعه در حوزه میزان جابهجایی مسافر توسط ناوگان حملونقل جادهای، ریلی و هوایی، از سهم بالای حملونقل جادهای در حوزه جابهجایی مسافر خبر میدهد. اگرچه این سهم در طول سالهای اجرای برنامه کاهشی بوده است. همچنین آمارها از تعداد مسافر جابهجا شده توسط ناوگان حملونقل ریلی نیز از کاهش مسافران در طول سالهای ۸۹ تا ۹۳ حکایت دارد. این در حالی است که در حوزه حملونقل هوایی با افزایش تعداد مسافران روبهرو بودیم.
ارزیابی عملکرد قانون برنامه پنجم توسعه نشان میدهد که در حوزه حملونقل جادهای، در سال ۸۹ حدود ۲۴۴ میلیون و ۹۷۰ هزار مسافر جابهجا میشده که این تعداد در سال ۹۳ به ۱۹۰ میلیون و ۱۳۹ هزار نفر کاهش پیدا کرده است. در واقع از تعداد مسافران در حوزه حملونقل جادهای طی سالهای ۸۹ تا ۹۳ حدود ۲۲ درصد کم شده است.
در حوزه حملونقل ریلی نیز در حالی که در سال ۸۹ بالغ بر ۲۸ میلیون و ۸۱۴ هزار و ۱۹۸ مسافر جابهجا شده است، این تعداد در سال ۱۳۹۳ به ۲۴ میلیون و ۸۰۲ هزار و ۳۸۴ نفر کاهش پیدا کرده است. بر این اساس، افت ۱۳ درصدی مسافران طی این سالها را نشان میدهد.
اما در حوزه حملونقل هوایی با رشد تعداد مسافران همراه بودیم؛ به طوری که تعداد مسافران ورودی و خروجی داخلی در پروازهای مسافربری از ۳۳ میلیون و ۲۰۱ هزار و ۱۰۱ نفر به ۳۵ میلیون و ۹۴۴ هزار و ۹۳ افزایش یافته است. در خصوص پروازهای خارجی نیز تعداد مسافران ورودی و خروجی بینالمللی در پروازهای مسافربری از ۸ میلیون و ۶۳۹ هزار و ۶۶۶ نفر به ۱۱ میلیون و ۱۲۶ هزار و ۶۳ مسافر رشد پیدا کرده است.
این آمارها بیانگر آن است که اگرچه در طول ۴ سال اجرای برنامه پنجم، سهم حملونقل ریلی و جادهای از جابهجایی مسافر کاهش پیدا کرده، اما تعداد مسافران حملونقل هوایی با افزایش همراه بوده است. به عبارتی، تعداد مسافران داخلی ۸٫۲ درصد و مسافران خارجی ۲۸٫۷ درصد رشد پیدا کرده است./خبرانلاین
تا کنون دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است