نماینده مردم شهرهای آستانهاشرفیه و بندر کیاشهر با اشاره به بررسی گزارش برجام در صحن علنی مجلس گفت: گزارش خوبی از کمیسیون برجام بیرون نیامد.
محمدحسین قربانی در گفتگوی اختصاصی با جلال شرق ، بابیان اینکه من مخالف تشکیل کمیسیون برجام در صحن علنی مجلس بودم ولی دوستان به هر دلیلی طرحی را ارائه و تقاضای کمیسیون ویژهای را دادند گفت: کارهای خوبی در این کمیسیون ویژه که متشکل از ۱۵ نفر بودند انجام گرفت اما گزارش خوبی از کمیسیون برجام به مجلس ارائه نشد.
رئیس مجمع نمایندگان گیلان نتیجه گزارش کمیسیون برجام را تلویحا و تحقیقا اینطور برآورد کرد که بازتاب افکار عمومی و بینالمللی این است که گزارش کمیسیون ویژه برجام، برجام را رد کرده است این ازلحاظ فضای بینالمللی خیلی برای ما سنگین بود.
وی بابیان این نکته که با تشکیل کمیسیون ویژه برجام، توپ در زمین مجلس بود و تمام افکار بینالمللی متوجه مجلس بود اظهار داشت:. با توجه به گزارش کمیسیون که مجلس مخالف برجام است با جمعی از دوستان اثرگذار خود در مجلس مشورت شد و طرح دوفوریتی ارائه دادیم
سخنگوی گروه درمان و بهداشت مجلس یادآور شد: با ارائه این طرح دوفوریتی در صحن مجلس میخواستیم هم طرح را شفاف و هم دولت را موظف کنیم در چارچوب همان طرح برجامی که با ۵+۱ نوشته است پیش برود اگر حاشیههایی بوده است که به آن توجه نشده است دست دولت را باز بگذاریم.
قربانی با اشاره به این مطلب که حدود ۸۰ تا ۸۵ نفر از نمایندگان مجلس طرح دوفوریتی را امضا کردند خاطرنشان کرد: این طرح دوفوریتی با همه رایزنیهایی که شد و شخصا با وزیر خارجه، عراقچی و صالحی صحبت کردیم و نکته نظرات این عزیزان را هم گرفتیم و فرازوفرودی در طرح دوفوریتی انجام گرفت.
وی ادامه داد: نشستهای دوستانهای با اقلیت مجلس ازجمله دکتر حداد عادل انجام شد و اکثریت این عزیزان با طرح دوفوریتی موافق بودند ولی به جهت اینکه این طرح دوفوریتی برخلاف قانون مجلس و آییننامه داخلی بود باید دوسوم آرای مجلس را به خود اختصاص میداد
قربانی به مخالفت و موافقتهایی طرح دوفوریتی پرداخت و گفت: آقای لاریجانی که از طراحان دوفوریتی بود با شورای امنیت ملی، با مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی مشورتهایی انجام داده و وقتی در صحن علنی و تبدیل به یک فوریت شد به کمیسیون امنیت ملی مجلس ارجاع داده شد هرچند بعضی از دوستان گلایهمند بودند که باید به کمیسیون برجام میرفت.
نماینده مردم شهرهای آستانهاشرفیه و بندر کیاشهر افزود: اعتقادمان این است که با گزارش کمیسیون برجام در صحن علنی مجلس دیگر پرونده کمیسیون برجام بستهشده است و دیگر نباید به کمیسیون گزارش برجام میرفت و باید به کمیسیون امنیت ملی میرفت و رفت.
وی ارائه گزارش کمیسیون ویژه را به کمیسیون امنیت ملی کار درست و منطقی دانست و اظهار کرد: اگرچه بعضی از همکاران ما در مجلس گلهمندی بودند و درواقع این عزیزان حرف خودشان را میزنند و باید به اکثریت آرای مجلس تن دهند.
قربانی با اشاره به کار تخصصی در کمیسیون امنیت ملی درباره طرح یکفوریتی اظهار داشت: در کمیسیون با بسیاری از کارشناسان و دیپلماتهای وزارت خارجه صحبت شد و امیدواریم در روز یکشنبه این طرح وارد صحن علنی بشود و مصوب گردد..
وی تأخیر در تصویب طرح برجام را به ضرر منافع ملی دانست و تصریح کرد: ما امروز در پارس جنوبی تقریبا روزانه چیزی حدود ۴۵۰ تا ۵۰۰ میلیارد تومان متضرر میشود و از طرف دیگر قطریها از ذخایر مشترک ما در حال برداشت و ما به علت تحریمها نمیتوانیم برداشت کنیم و در حال تماشا کردن هستیم.
قربانی اضافه کرد: در تحریم برای صادرات نفت ما ۱ میلیون بشکه نفت وضع کردند که ما باید صادر کنیم درحالیکه ما ظرفیت ۵/۳ تا ۴ میلیون بشکه صادرات نفت را در روز داریم، ازاینجهت هم ما روزانه حدود ۵۵۰ تا ۶۰۰ میلیارد تومان متضرر میشویم.
وی از دست دادن بازارهای جهانی را از مصیبتهای تحریم عنوان کرد و ادامه داد: به علت تحریمها نتوانستیم پسته، فرش، زعفران و.. را صادر و رقبای ما هم آمدند بازارهای ایران را تصاحب کردند.
عضوهیئت رئیسه کمیسیون بهداشت و درمان تأکید کرد: علیرغم همه فشارهای اقتصادی که بر ما واردشده است و مانع چرخش تولید ما شده، باید تدبیر میکردیم و فضای بینالمللی را بههرحال تلطیف کنیم.
وی به بیانیهی حضرت آیتالله مکارم شیرازی اشاره کرد و افزود: یک روز تأخیر در تصویب بر جام ضرر کلانی به کشور وارد میرساند و باید مجلس تعجیل کند بود و امیدواریم این طرح با قاطعیت در مجلس رأی بیاورد.
قربانی به انتقادات بعضی از نمایندگان از برجام پرداخت و ادامه داد: بعضی از دوستان اقلیت مجلس ما بالغبر ۱۵ نفر یک طرح دو فوریت دیگری را به جهت توقف کردن مذاکرات برجام و رد برجام ارائه دادند که هنوز اعلام وصول نشد و فکر میکنم ازنظر آییننامهی داخلی باید روز یکشنبه وصول شود و باور دارم که این طرح رأی نمیآورد.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: من معتقدم که بعضی از دوستان ما با ارائه این طرح نگاه سیاسی داشته و حرف سیاسی خودشان را میزنند و دغدغه آقایان سیاسی است ولی امیدواریم مجلس با درایت و تدبیر با این قضیه کنار بیاید.
این نماینده مجلس به بخشهایی از طرح دوفوریتی اشاره کرد و یادآور شد: طرح دوفوریتی که ارائهشده بود دولت را موظف میکرد اگر طرف غربی ۱+۵ تعلل بکند یا زیر تعهداتش بزند دولت میتواند مقابلهبهمثل کند،
وی تصریح کرد: پیشرفت دولت در قالب مذاکرات و بیانیه هماهنگ با شورای امنیت ملی باشد و بههرحال وقتی هماهنگ با شورای امنیت ملی و مصوبات شورای امنیت ملی باشد دقیقا نکته نظرات رهبری لحاظ میشود چون مصوبات شورای امنیت ملی باید به تأیید رهبری برسد.
اگر این طرح به تصویب برسد باور داریم که کار خوبی است و به دولت اجازه میدهد در قالب همان مذاکرات و همان بیانیه پیش برود و انشالله ما شاهد برگشت تحریمها باشیم.
تا کنون دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است