درحالی که قرار است روز یکشنبه طرح یک فوریتی برجام در صحن علنی مجلس به رای گذاشته شود اعضای جبهه پایداری در نظر دارند جلسه بررسی این طرح را از حد نصاب بیاندازند.اقدامی که گویا در راستای به تاخیر انداختن اجرای برجام در دستور کار پایداری ها قرار گرفته است.
به گزارش جلال شرق ، درحالی که هفته گذشته طرح دوفوریتی «اقدام متناسب و متقابل دولت ایران در اجرای برجام»که از سوی رییس مجلس و همکاری دو فراکسیون اصولگرای مجلس تدوین شده بود ، پس از دفاعیات لاریجانی از لزوم بررسی فوری این طرح و همچنین بندهای طرح، رای گیری بعمل آمد که به دلیل عدم حمایت فراکسیون اصولگرایان در مجلس این طرح رد شد و حالا پس از چراغ سبز کمیسیون امنیت ملی قرار است یک فوریت این طرح در ابتدای هفته به صحن علنی برود این درحالی است که نمایندگان مخالف برجام درصدد بودند با رد دو فوریتی طرح،اجرای برجام را با تاخیر اندازند .
از این رو ریاست مجلس برای جلوگیری از این ترفند بررسی طرح یک فوریتی را به کمیسیون امنیت ملی واگذار کرد و این کمیسیون هم بلافاصله طرح یک فوریتی را پس از بحث و بررسی به هیات رییسه مجلس داد تا در صحن علنی خانه ملت به رای گذاشته شود .
این تدبیر علی لاریجانی موجب شد نمایندگان جبهه پایداری ترفند دیگری را برای به تاخیر انداختن اجرای برجام در دستور کار قرار دهند.آبستراکسیون راهی است برای از اکثریت انداختن جلسه علنی روز یکشنبه مجلس که پایداری ها و مخالفان دولت به دنبال آن هستند.
اقدامی که یک عضو فراکسیون رهروان ولایت در مجلس درواکنش به آن گفته است:اقدام نمایندگان عضو جبهه پایداری برای ترک جلسه مجلس و آبستراکسیون با هدف به تصویب نشدن این طرح جفایی به ملت است.
پیرموذن با اشاره به اعلام سخنگوی کمیسیون ویژه برجام در خصوص انتشار گزارش چندین صفحهای برجام تا چند ماه آینده گفت: اینکه سخنگوی کمسیون ویژه برجام که یار جلیلی است از حالا حتی تعداد اوراق گزارش سیاه کمیسیون برجام را هم اعلام میدارد، نشان میدهد که بیتردید این گزارش از پیش تنظیم شده و از خارج از مجلس بوده است و مانعتراشیها و بهانهجوییهای جریان خاص تندرو علیه برجام و دولت و دامگستریهای آنان پایانی ندارد .
اما باتوجه به تعداد اعضای جبهه پایداری در مجلس که از ۵۰نماینده تجاوز نمی کند این طیف قادر به اجرای برنامه خود نباشد چراکه براساس ماده ۹۸ آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی “انعقاد رسمى جلسات و اعتبار أخذ رأى منوط به حضور حداقل دوسوم مجموع نمایندگان است” و مجلس نهم ۲۹۰ کرسی دارد این یعنی پایداری ها برای از رسمیت انداختن مجلس به خروج بیش از ۹۷ نماینده از صحن نیاز دارند.
به نظر می رسد این اقدام همچون اقدام استیضاح آخوندی یک حرکت سیاسی برای اعلام موجودیت اقلیت ها برای پارلمان باشد./آریا
تا کنون دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است