نمایندگان مجلس شورای اسلامی امروز هم اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی را در دستور کار قرار دادند.
به گزارش سرویس سیاسی جلال شرق به نقل از خبرگزاری آریا،نمایندگان در این جلسه، ترکیب کمیسیون بازرسی انتخابات مجلس شورای اسلامی را تعیین کردند.
به منظور نظارت و کنترل نحوه تبلیغات نامزدها و هزینه آن، در هر استانی کمیسیونی به نام کمیسیون بازرسی تبلیغات انتخابات مجلس شورای اسلامی زیر نظر رئیس ستاد انتخابات استان در محل استانداری حوزه انتخابیه با ترکیب زیر تشکیل میگردد.
۱- نماینده هیات نظارت استان
۲- نماینده رئیس دادگستری استان
۳- نماینده صدا و سیمای مرکز استان
۴- نماینده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
۵- نماینده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران
همچنین در تبصره ۱ آمده است کمیسیون بازرسی تبلیغات موظف است پیش از شروع تبلیغات راهنمایی و ارشادات لازم را در چارچوب قوانین و مقررات در خصوص نحوه تبلیغات به نامزدها و ستادهای انتخاباتی ارائه و بر نحوه اجرای قانون توسط کاندیداها در طول دوره انتخابات نظارت نمایند. نامزدها و ستادهای انتخاباتی موظفند براساس راهنماییهای کمیسیون مذکور عمل کنند و از انجام هزینههای غیر متعارف خودداری نمایند.
همچنین در تبصره ۲ ماده مذکور آمده است که کمیسیون بازرسی تبلیغات در صورت مشاهده هرگونه تخلف در انجام تبلیغات توسط نامزدها و یا ستادهای انتخاباتی موظف است مراتب را به نامزدها و مسئولان ستادهای مزبور تذکر دهد. در صورت تکرار کمیسیون مزبور پس از بررسی تخلف موضوع را به هیات نظارت استان اعلام مینماید.
مخالفت نمایندگان با پرداخت هزینه از سوی کاندیداهای مجلس به شهرداریها برای تبلیغات شهری
نمایندگان همچنین با پرداخت هزینه به شهرداریها برای امکان نصب موارد تبلیغات خود در موعد تبلیغاتی انتخابات مجلس شورای اسلامی مخالفت کردند.
وکلای مردم با ۱۵۵ رأی موافق، ۳۳ رأی مخالف و ۱۰ رأی ممتنع از مجموع ۲۲۴ با حذف ماده ۱۲ این طرح موافقت کردند، چرا که معتقد بودند پرداخت هزینه به شهرداریها برای تعیین محل نصب موارد تبلیغاتی خارج از عدالت است.
پرداخت هزینه تبلیغات به شهرداریها، بار مالی اضافی برای کاندیداهاست
براین اساس، نادر قاضیپور پیشنهاد حذف این ماده را مطرح کرد و گفت: براساس این ماده واحده باید هزینهای به شهرداریها برای تبلیغات صورت گیرد که این بار مالی اضافی برای کاندیدا به شمار میرود و امکان آن در تمامی شهرها فراهم نیست.
نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اگر این ماده واحده تصویب شود، هیات اجرایی، بخشدار و فرماندار محلهای مناسب را به برخی افراد میدهند که این با عدالت سازگار نیست.
چرا شهرداری باید برای کاندیدا خرج کند؟
در ادامه ابوذر ندیمی در مخالفت با این پیشنهاد گفت: اگر قرار است کاندیدایی تبلیغ خود را انجام دهد، باید هزینهاش را بپردازد. به چه دلیل شهرداری باید از جیب خود برای کاندیدا خرج کند؟ در اصل شهرداری وظیفهای برای انجام این کار ندارد. امروزه شهرداریها در شهرهای کوچک از لحاظ مالی نیز با مشکلاتی روبرو هستند.
امکان تبلیغات بیشتر برای کسانی که به مراکز ثروت وصل هستند
همچنین محسن علیمردانی در موافقت با پیشنهاد قاضیپور گفت: ماده واحده مذکور باعث میشود کسانی که پول بیشتری دارند و به مراکز ثروت وصل هستند، امکان تبلیغات بیشتری برایشان فراهم شود و این مسئله گاهی باعی میشود حتی سایر دستگاههای اجرایی نیز به سمت پول کشیده شوند.
نصب آگهی تبلیغاتی انتخاباتی در تمام اماکن دولتی ممنوع اعلام شد
نمایندگان مجلس شورای اسلامی ضمن مشخص کردن نحوه الصاق پوستر، آگهی و بنرهای انتخاباتی نامزدهای مجلس شورای اسلامی، نصب آگهی تبلیغاتی انتخاباتی در تمام اماکن دولتی را ممنوع اعلام کردند.
استفاده از آرم الله و تصویر امامخمینی و رهبرانقلاب در پوسترهای تبلیغاتی مجاز است
مجلسی ها در ادامه با ممنوعیت استفاده از نام و آرم الله و تصویر رهبر کبیر انقلاب و مقام معظم رهبری در پوسترها و بروشورهای تبلیغاتی، مخالفت کردند.
براین اساس، نمایندگان با حذف یکی از بندهای ماده ۱۵طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس که به ممنوعیت استفاده از نام و آرم الله و تصویر رهبر کبیر انقلاب و مقام معظم رهبری در پوسترها و بروشورهای تبلیغاتی اشاره داشت، موافقت کردند.
گفتنی است مهرداد بذرپاش به عنوان پیشنهاد دهنده حذف این بند گفت: از این بند اینگونه برداشت میشود که کاندیداها از عکس رهبری و امام (ره) قصد سوءاستفاده دارند.
نماینده مردم تهران در مجلس تاکید کرد: شاید توجیه این باشد که بعد از انتخابات، این عکسها زیر دست و پا میافتند که باید برای آن نیز راهکاری در نظر گرفته شود تا با این مشکل روبرو نشویم؛ اما نمیتوان از ترویج فضایل اخلاقی دست برداشت؛ یا اینکه به واسطه آنکه نام الله در پرچم ایران درج شده از این پرچم برای تبلیغات استفاده نکرد.
اصلاح شرایط تشکیل هیاتهای اجرایی انتخابات مجلس
نمایندگان همچنین، شرایط تشکیل هیاتهای اجرایی انتخابات را اصلاح کردند.
براین اساس بلافاصله پس از صدور دستور شروع انتخابات از سوی وزارت کشور، فرماندار یا بخشدار مرکز حوزه انتخابیه دستور تشکیل هیاتهای اجرایی حوزههای فرعی را به فرماندار یا بخشدار حوزه های فرعی، صادر نموده و خود موظف است ظرف ۶ روز در مرکز حوزه انتخابیه، هیات اجرایی انتخاب را با حضور هیات نظرات شورای نگهبان به ریاست خود و عضویت دادستان و رئیس ثبت احوال مرکز حوزه انتخابیه و ۸ نفر موضوع ماده ۳۲ تشکیل دهند.
در تبصره ۱ آمده است که در شهرستان و بخشهایی که شورای اسلامی شهرستان یا بخش تشکیل شده است، یک نفر از اعضای شورا و به انتخاب شورا یکی از ۸ معتمدین مذکور خواهد بود.
گفتنی است عبارت «دادستان و» بعد از عبارت «عضویت» در ماده ۳۱ قانون اضافه شد و همچنین تعداد ۹ نفر در ماده مذکور به ۸ نفر تغییر یافت.
دستاندرکاران امور اجرایی و نظارتی از اعلامنظر درمورد نامزدهای انتخاباتی منع شدند
در همین حال براساس مصوبه مجلس ، دستاندرکاران امور اجرایی و نظارتی انتخابات نمیتوانند به نفع یا به ضرر نامزدها و جریانهای سیاسی در انتخابات اعلام نظر نمایند.
نمایندگان در جریان بررسی ماده ۱۳ طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس با ۱۶۸ رأی موافق، ۶ رأی مخالف و ۹ رأی ممتنع از مجموع ۲۲۷ نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.
ماده ۱۳ طرح مذکور عبارت است از: اعضای شورای نگهبان، اعضای هیاتهای نظارت شورای نگهبان، رئیس جمهور، وزیر کشور و معاونان و مشاوران آنها، رئیس ستاد انتخابات کشور، استانداران، فرمانداران و معاونان و مشاوران آنها و اعضای هیاتهای اجرایی انتخابات و بازرسان و سایر دست اندرکاران امور اجرایی و نظارتی انتخابات نمی توانند به نفع یا به ضرر نامزدها و جریانهای سیاسی در انتخابات اعلام نظر نمایند.
همچنین در تبصره این ماده آمده است: در صورت تخلف از حکم این ماده مرتکبان به جزای نقدی درجه شش موضوع ماده ۱۹ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲/۲/۱ محکوم می شوند.
گفتنی است در جلسه دیروز مجلس هم نمایندگان ، نحوه انتخاب معتمدان حوزه های انتخابیه و مراجع برخورد با تبلیغات غیرمجاز در انتخابات مجلس را مشخص کردند.
تا کنون دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است