به گزارش جلال شرق ، روزنامه آرمان در گزارشی با تیتر «اهمیت خبرگان پنجم» می نویسد: «ثبت نام از کاندیداهای انتخابات مجلس خبرگان از امروز آغاز شده است و تا دوم دی ماه ادامه خواهد داشت. پنجمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری قرار است هفتم اسفندماه همزمان با انتخابات مجلس برگزار شود اما حضور چهرههای جوان همچون آیت ا… سیدحسن خمینی در این انتخابات اهمیت آن را بیشتر کرده و انتخابات مجلس خبرگان پنجم را تحتالشعاع قرار داده است.
اهمیت خبرگان پنجم
تفاوت انتخابات مجلس خبرگان سالجاری با انتخاباتهای دورههای دیگر این نهاد قانونی را میتوان در حضور چهرههای جوانتر ملاحظه کرد. هفتم اسفندماه سالجاری پنجمین انتخابات مجلس خبرگان رهبری است که در تاریخ جمهوری اسلامی برگزار میشود.
نخستین دوره این مجلس در آذرماه سال۶۱ برگزار شد. به این ترتیب در این ۳۳سال نسل جدیدی از طلاب فرصت داشتند درجه اجتهاد خود را کسب کنند.
نمود این ویژگی را میتوان در حضور یادگار امام(ره) برای انتخابات خبرگان سالجاری مشاهده کرد. حضور وی در صحنه انتخابات توانسته موجی بر پا کند که انتخابات پارلمان نیز تحتالشعاع انتخابات خبرگان قرار بگیرد.
این درحالی است که در سالهای گذشته برگزاری انتخابات مجلس خبرگان همیشه زیر سایه دیگر انتخاباتها قرار میگرفت.»
به گزارش جلال شرق و بر اساس آمار ستاد انتخابات وزارت کشور تا ساعت ۱۴ امروز بالغ بر ۶۵ نفر از چهره های شناخته شده وداوطلبان برای ثبت نام به این ستاد مراجعه و نام نویسی کرده اند.
«روزنامه اعتماد» در گزارشی به وضعیت جناح های سیاسی در آستانه انتخابات می پردازد و در گزارشی با تیتر «لیدرهای اصلاحات در برابر شیوخ اصولگرا» ضمن اشاره به اینکه مهرههای تعیینکننده دو جناح سیاسی کشور برای تدوین فهرست ثبتنامها فعال شدهاند، نوشته: «اصلاحطلبان هر چند از بررسی فرآیندهای احراز صلاحیت نگرانیهای جدیای دارند اما برای حضور در انتخابات مجلس، آمادگی کامل دارند. چه آنکه رفرمیستهای سیاسی ایران بر خلاف اصولگرایان که در پیچ ائتلاف انتخاباتی گرفتار آمدهاند توانستند با دستفرمان انتخابات ٩٢ بر اتحاد و انسجام جبههای خود بیفزایند و به سازوکار مناسبی برای ورود به انتخابات مجلس بیایند. همین است که شورایعالی سیاستگذاری اصلاحطلبان به ریاست عارف و با حضور نمایندگان گروههای مختلف سیاسی اصلاحطلب برگزار میشود و همهشان تصمیمات این جلسه را خط قرمز خود اعلام میکنند. در هفتهای که گذشت اصلاحطلبان آخرین مراحل سیاستگذاریهای انتخاباتی خود را هم به اتمام رساندند تا همهچیز برای ورود حداکثری و پرقدرت آنان به انتخابات مجلس فراهم شده باشد.
اما همه این ترسها منجر به آن نشده تا مدیران جناح راست برای جلوگیری از فرود تیر خلاص به مغز این جناح در حال احتضار رضایت دهند. حلالمسائل نجات از انهدام و انفصام را هم درائتلاف سیاسی دنبال کردند اما این «ائتلاف انتخاباتی» به واقع چیزی نبوده جز «انقسام سیاستگذاری» و تصمیمگیری کلان. راهاندازی شورای مرکزی ائتلاف اصولگرایان بیتردید پردهبرداری از سهامداران جناح راست در انتخابات مجلس دهم است. براساس مکانیزم جدید انتخاباتی اصولگرایان فقهای ثلاث متشکل از آیات محمد یزدی، موحدیکرمانی و مصباحیزدی نقش شورای داوری و فصلالخطاب را بر عهده دارند. جامعه روحانیت مبارز مسوول و میزبان جلسات شورای مرکزی ائتلاف انتخاباتی است.
ترکیب شورای مرکزی ائتلاف انتخاباتی اصولگرایان که تا پیش از این از هشت نفر تشکیل میشد بر اساس جدیدترین تحولات به تعداد ۱۳ نفر افزایش پیدا خواهد کرد که این افراد نمایندگان چهار گروه سهامداران اصلی جناح راست در انتخابات مجلس خواهند بود.
حزب مؤتلفه (محمدنبی حبیبی، اسدالله بادامچیان)، جبهه پایداری (مرتضی آقاتهرانی، صادق محصولی)، جمعیت ایثارگران و رهپویان ولایت (حسین فدایی، علیرضا زاکانی)، جبهه پیروان خط امام و رهبری (محمدرضا باهنر)، فراکسیون اصولگرایان مجلس (غلامعلی حدادعادل)، جامعه روحانیت مبارز (سیدرضا تقوی) به همراه علیاکبر ولایتی، محمدباقر قالیباف، علی لاریجانی و سعید جلیلی قرار است ترکیب نهایی شورای مرکزی ائتلاف انتخاباتی اصولگرایان را تشکیل دهند.
این شورا وظیفه دارد تا با بررسی اسامی کاندیداهای انتخاباتی ارسال شده از سوی احزاب اصولگرا، لیست انتخاباتی اصولگرایان را تنظیم و نهایی کند. بر اساس مکانیزم تعیین شده اگر این شورا نتواند در تعیین برخی کاندیداها به نتیجه برسد اسامی کاندیداهای انتخاباتی فوق برای اتخاذ تصمیم به فقهای ثلاث داده میشود. این مدل تقریبا مشابه فرمولهای انتخاباتی پیشین جناح راست است که در ادوار گذشته به مدل ٧+٨ و ۵+۶ مشهور شده بود».
تا کنون دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است