پیش از ظهر امروز طی مراسمی که در روستای کار سیدان از توابع بخش مرکزی آستانهاشرفیه آغاز شد اولین برداشت برنج از نوع هاشمی در این شهرستان آغاز شد.
به گزارش جلال شرق ، این برداشت در مزرعه به مساحت نزدیک به دو هکتار توسط اکبر سلیمانی آغازشده است که در این مزرعه سه نوع برنج هاشمی ، جمشید جو و طارم گرم کاشت شده که آز آغاز نشا به مدت ۹۰ روز توانسته است آن را برداشت نماید.
آستانهاشرفیه دارای ۲۳ هزار ۵۷۰هکتار زمین شالیزار بوده که ۵۷ در صد آن بهصورت کاشت مکانیزه انجامگرفته و پیشبینی میشود که بیش از ۸۰ درصد شالیزارهای این منطقه بهصورت برداشت مکانیزه انجام گیرد.
فرماندار آستانهاشرفیه در مراسم برداشت برنج به خبرنگار ما گفت: الحمدالله با یاری خداوند و مدیریت خوب استاندار و مدیران کشاورزی و آب یاری استان و همکاری و همیاری مدیران شهرستان ، دهیاران و شوراهای اسلامی روستا و مردم توانستیم با مدیریت آب توانستیم بهخوبی بتوانیم برداشت برنج را در این شهرستان آغاز کنیم .
رحیم حیدری افزود : آن چیزی که در این مزرعه نمود پیدا کرد آن است که بهجای استفاده از سموم از مبارزه بیولوژیک استفادهشده و طی سه مرحله از طریق زنبور تریکو گراما توانسته است در مبارزه با کرم ساقه خوار موفق عمل کنند و محصول خوبی با خوشههای پربار درو نماید.
وی ادامه داد : طی ۱۵ تا ۲۰ روز آینده محصول برنج این شهرستان برداشت و سبب رونق اقتصادی خانواده و منطقه خواهد شد.
حیدری بابیان اینکه ما میتوانیم دو نوع رفتار بازمینهای شالیزاری داشته باشیم یادآور شد : بعد از برداشت زمین رهاشده و را تون از آن استفاده میگردد و دوم اینکه از زمینهای شالیزار برای باقلا و محصول دیگر کاشته شود .
وی به سیاست جهاد کشاورزی و ترویج شهرستان اشاره کرد و گفت: تلاش این است با توجه به عدم رهاسازی چهار پایان در این منطقه مردم بتوانند به کشت دوم روی بیاورند و باعث رونق اقتصادی خانوادههای خود باشند.
فرماندار آستانهاشرفیه به استفاده از کاه و کلش برای مصرف بهینه چهارپایان اشاره کرد و خاطرنشان کرد : همهچیزهایی که از طبیعت است درنهایت به خود طبیعت برمیگردد اگر توصیه محیطزیست در عدم سوزاندن کاه و کلش را کشاورزان رعایت کنند هم محیطزیست ما کمتر آلوده خواهد شد و هم با بستهبندی کاه کلش به بخشی از اقتصاد خانوار کمک کنند.
تا کنون دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است