وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از ایجاد پرونده الکترونیک سلامت برای همه ایرانیها ظرف ۲ تا ۳ سال آینده خبر داد.
به گزارش جلال شرق، دکتر سیدحسن قاضی زاده هاشمی در بیست و سومین گردهمایى سراسرى ائمه جمعه کشور افزود: ۷۰ درصد مرگ و میر در ایران مربوط به بیماریهای غیرواگیر مثل قند، چربی و فشار خون و بیماریهای قلبی است.
وی تصریح کرد: ۵۰ درصد مرگ ایرانیها بر اثر سکتههای قلبی و مغزی است.
دکتر قاضی زاده هاشمی همچنین تصادفات، اعتیاد، سیگار و کمتحرکی را از دیگر علل مرگ در ایران بیان کرد.
وزیر بهداشت با بیان اینکه یک چهارم مردم ایران اضافه وزن دارند گفت: در ایران ۵ میلیون نفر دیابتی داریم و ۵ میلیون نفر در آستانه دیابتی شدن هستند.
وی در مورد بیمه افراد افزود: تاکنون حدود ۱۱ میلیون نفر به صورت رایگان بیمه شده اند.
دکتر قاضی زاده هاشمی گفت: طبق آمار وزیر رفاه درآمد ۸۰ درصد این افراد زیر یک میلیون تومان است و اینکه می گویند پولها را چه کار کردید، خرج این موارد شده است.
وزیر بهداشت گفت: ۳۰ درصد مراجعه کنندگان به ما کمیته امدادی هستند.
وی همچنین تصریح کرد: متاسفانه در حاشیه شهرها غیر از حوزه سلامت، هیچ دستگاه دیگری حضور ندارد و ما حدود ۱۰ میلیون نفر را زیر پوشش شبکه بهداشتی بردهایم.
دکتر قاضی زاده هاشمی اظهار داشت: به ازای هر ۱۲۵۰۰ نفر ۴ نفر مراقب سلامت گذاشته و یک پایگاه بهداشتی ایجاد کرده ایم.
وی ادامه داد: به ازای هر ۵۰ هزار نفر علاوه بر ۳ پزشک، دندانپزشک و کارشناس بهداشت روان و تغذیه اختصاص داده ایم.
وزیر بهداشت در بخش دیگری از سخنان خود گفت: وضع خدمات سرپایی بهتر است و بیمارستان ها نو شده اند.
وی افزود: حدود ۳۰ هزار تخت بیمارستانی تعویض شده اند، اتاق عمل هایی داشتیم که از سقف آنها آب می چکید و وضع بیمارستان ها مناسب نبود.
وزیر بهداشت گفت: وضعیت دسترسی به پزشک و متخصص بهتر شده است و بالغ بر ۲۰۰۰ پزشک عمومی و ۷۰۰۰ متخصص توزیع شده اند.
وی ادامه داد: اجازه تأسیس مطب به کسانی که طرح اجباری خود را در مناطق محروم می گذرانند ندادیم و جهت گیری ما عمدتاً به سمت مناطق محروم است.
وزیر بهداشت تاکید کرد: عدالت نسبی در دسترسی به پزشک اتفاق افتاده است و باید ادامه پیدا کند.
قاضی زاده هاشمی گفت: در حدود ۲۹۰ بیمارستان کشور ۷۵۰ پزشک متخصص حضور دارند و مردم در تعطیلات به پزشک دسترسی دارند.
وی خواستار توجه ائمه جماعات به مشکلات بهداشت و درمان شد و افزود: تربیت پزشک راحت نیست و به یک دوره ۷ تا ۸ ساله نیاز دارد.
وزیر بهداشت گفت: بالاترین نرخ سزارین را در کشور داشتیم.
وی ادامه داد: زایمان طبیعی مشکلتر از سزارین است به طوری که زمان سزارین ۱۰ دقیقه زمان میبرد ولی زمان زایمان طبیعی ممکن است ۷ تا ۸ ساعت طول بکشد.
وزیر بهداشت گفت: زایمان طبیعی را مجانی کرده ایم و به حدود ۸۰۰ هزار زایمان طبیعی به طور رایگان خدمت داده شده است.
قاضی زاده هاشمی افزود: در حوزه آموزش و پیشگیری از گسترش بی رویه دانشگاهها کارهای خوبی صورت گرفته است .
وی ادامه داد: ما به حوزه هایی ورود پیدا کرده ایم که منافع کلانی نصیب یک عده ای می شد مثل ورود ما به حوزه آب آشامیدنی و روغن.
قاضی زاده هاشمی در بخش پایانی سخنان خود گفت: متاسفانه قیمت نفت از ۱۲۰ دلار به ۳۰ دلار رسید و اگر این اتفاق نمی افتاد شاید توفیقات دولت در حوزه طرح تحول سلامت بیشتر از این بود.
وی ابراز امیدواری کرد با حمایت دولت و مجلس شورای اسلامی، این طرح ادامه یابد، کاستیها کم شود و تسهیلات زایمانی و مراکز بیمارستانی توسعه پیدا کند.
دکتر قاضی زاده هاشمی در پاسخ به یکی از روحانیون در مورد تکثیر نسل گفت: تکثیر نسل درست میشود و بهتر شده است.
وی از ائمه جمعه خواست در حوزه بهداشت و درمان کمک کنند چرا که این حوزه نیازمند فرهنگسازی است./خبرگزاری صدا و سیما
بله آقای وزیر بهداشت ،کار شده است،بیمارستان های دولتی درشهر واستان گیلان بمراتب بهتر رسیدگی می شود،زایمان طبیعی باید افزایش پیدا کند اما برخی پزشکانی که با بیمارستان های غیردولتی سهام دارند زوج جوان را بسوی زایمان طبیعی در طول مراقبت ومراجعه هدایت نمی کنند.اگر چه درصد کمتری هستند اما چون طبل تهی صدا دارند،خدانکند بیماری اسیر درد باشد!!آقای وزیر جمعیت را زیاد نکنید.مراکز ناباروری هم دکانی شده است،در پایین آوردن سطح اقتصادی زوج هایی که آرزوی فرزند دارند،به عنوان وزیربخواهیدکه از این مراکز سرزده گزارش تهیه کنند، خوب کاری می کنید اجازه مطب نمی دهید.اینهایی که مطب دارند نظارت را جدی کنید..بیشتر پزشکان بویژه در بیمارستان های دولتی وبرخی بیمارستان های خصوصی که قدمت دارند هم دانش دارند هم تعهد با وجدانند.زادوولد افزون شود چون هندوپاکستان مغموم شویم ،باید برنامه برای بیست سال آینده داشته باشیم ،آنوقت به تشویق زاد وولد کنیم،کدام قشر بیشتر زادوولد می کند؟؟!!!