امام جمعه آستانه اشرفیه بابیان اینکه تبلیغ معارف اسلامی مبتنی بر ثقلین است،گفت: هدفگزاری درست در امور قرآنی با محوریت ثقلین و استفاده از روشهای بشری نیازمند سنجشی دقیق است.
به گزارش جلال شرق ، حجتالاسلام والمسلمین ساجدی، امام جمعه آستانه اشرفیه در مراسم افتتاحیه دوره توانمندسازی اساتید قرآن و عترت کشور، با اشاره به راهبرد مطلوب فعالیتهای قرآنی، اظهار کرد:تبلیغ معارف اسلامی مبتنی بر ثقلین (قرآن و عترت) به عنوان دو گوهر گرانبهای رسول خاتم(ص) است.
وی افزود: هدفگزاری درست در امور قرآنی با محوریت ثقلین و استفاده از روشهای بشری نیازمند سنجشی دقیق است که با وجود هدفگزاری درست در فعالیتهای قرآنی یک خطای راهبردی به طور خاص در حوزه تبلیغات دینی و به طور عام در حوزه فعالیتهای قرآنی داریم و آن تبلیغات اطلاعات محور است.
امام جمعه آستانه اشرفیه گفت:با توجه به گسترش امکانات ارتباطی در دنیا،انسان امروز در معرض بمباران اطلاعاتی قرار دارد و در برابر این همه اطلاعات مجال اندیشه کردن ندارد و روز به روز از خویشتن خویش دور میشود.
حجتالاسلام ساجدی ادامه داد: پژوهشی در زمینه تبلیغ تربیتگرا انجام گرفته که کارشناسان براساس آن، شاخصهای سنجش تبلیغ تربیتگرا را بررسی کردهاند. این پژوهش نشان میدهد که تبلیغ متداول صرفا اطلاعات محور است که نقش مبلغ و مخاطب جابجا شده است؛ کارشناسان به این نتیجه رسیدهاند که رسالت اصلی تبلیغ و هدف اصلی مبلغ که رسالت پیامبران الهی را دارد، فراهم کردن زمینه انتخاب برای مخاطبان است.
وی با اشاره به آسیبشناسی تبلیغات، بیان کرد: رسیدن به مرحله انتخابگری از مهمترین رسالت قرآن است که با شناخت دقیق مفاهیم قرآن صورت میگیرد؛ فردگرایی در تبلیغات یکی از آسیبهایی است که در تبلیغات شاهد آن هستیم.
امام جمعه آستانه اشرفیه اضافه کرد:در سالهای اخیر در حوزه فعالیتهای قرآنی، سرمایه گذاری ارزشمندی در نظام ما انجام شده اما ارزیابی ما از آثار فعالیتهای گسترده و موازی کاری در حوزه فعالیتهای ناظر بر قرآن و عترت چیست؟! آیا مسابقات قرآنی ما با این تعداد و هزینههای فراوان نتایج لازم را به همراه دارد؟!
حجتالاسلام ساجدی بیان کرد:خروج از ظلمات و ورود به نور، محبوبیت خداوند متعال و حجت الهی، تقواپیشگی و ترک محرمات، احیای امر الهی، ازبین بردن بدعتها و ایجاد بصیرت باید در سیاستهای داوری مسابقات قرآن لحاظ شود تا آموزش قرآن ما مبتنی بر قرآن باشد و سنت اصلی الهی را ترویج کند.
در این مراسم مدیرکل آموزش و پرورش گیلان نیز طی سخنانی گفت: اساتید و معلمان قرآنی نقش تعیین کنندهای در انتقال مفاهیم قرآنی دارند تا زمینه عمل به قرآن در دانشآموزان محقق شود.
مهدی حاجتی با بیان اینکه بسیار خرسندیم که گیلان توفیق یافت تا این سفره قرآنی در گیلان گسترده شود، اظهار کرد: هدف از این دوره ترویج فرهنگ قرآنی در مراکز آموزشی است.
وی افزود:قرآن به عنوان کتاب سنت نبوت و ضامن زندگی بشر است، کتابی جاودانه و همیشگی است که محدودیت ندارد و در تمام اعصار کاربرد دارد و با بهترین ادبیات بیان کننده و روشنگر همه چیز است.
حاجتی با بیان اینکه سعادتی است تا بتوانیم مروج قرآن برای نسل جوان و نوجوان در مدارس باشیم،گفت: وظیفه مهمی برعهده ماست تا مفاهیم قرآنی را در بطن زندگی دانشآموزان نهادینه کنیم. اقدامات بسیار خوبی در راستای مانوس کردن دانشآموزان با این کتاب الهی فراهم شده است؛ اگر در برنامههای اجرایی قرآن محور،غفلت کنیم دچار خسارات جبران ناپذیری میشویم.
مدیرکل آموزش و پرورش گیلان با بیان اینکه تدبر در قرآن مقدمه عمل به آن است، تصریح کرد: اساتید و معلمان قرآنی نقش تعیین کنندهای در انتقال مفاهیم قرآنی دارند تا زمینه عمل به قرآن در دانشآموزان محقق شود.
وی ادامه داد: پس از قرآن نهج البلاغه فصیحترین کتاب است که راه زندگی،تدبرورزی و مبارزه با تهجر را نشان میدهد امیدواریم با برگزاری دوره توانمندسازی اساتید قرآن و عترت به خوبی مروج فرهنگ قرآنی در نهاد آموزش و پرورش باشیم.
لازم به یادآوری است اولین دوره توانمندسازی علمی و تخصصی اساتید و داوران مسابقات قرآن، عترت و نماز دانش آموزان سراسر کشور ۱۵ لغایت ۱۷ اسفند در مجتمع رفاهی سردار جنگل چمخاله لنگرود برگزار می شود.
تا کنون دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است