رئیس دانشکده فنی و حرفهای آستانه اشرفیه با اشاره به ۲۴ آبان ماه که مصادف است با پنجمین سالروز دانشگاه فنی وحرفه ای کشور گفت: دانشگاه فنی و حرفهای ، دانشگاهی نوآور، فن آور ،کارآفرین و تقاضا محور است.
به گزارش خبرنگار جلال شرق ، مهندس فخر موسوی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار جلال شرق، ضمن بیان عرض تسلیت ایام ماه محرم وصفر اظهار کرد: دانشکده امام جعفر صادق ( ع ) با پنج رشته الکتروتکنیک، الکترونیک عمومی، نرم افزار کامپیوتر،کارهای عمومی ساختمان و حسابداری بازرگانی درسطح کاردانی به دنبال کیفیت بخشی برنامه های علمی وآموزشی وپژوهش های فنی وحرفه ای است.
رئیس دانشکده فنی و حرفهای آستانه اشرفیه رسالت دانشگاه فنی و حرفهای را کارآفرین و تقاضامحور معرفی و اهم فعالیت ها و اهداف سازمان مرکزی دانشگاه فنی وحرفه ای را تشریح کرد.
وی دانشگاه فنی وحرفه ای را دانشگاه نسل سوم نام برد که ازسال ۱۳۹۰ طبق ماده ۲۳ برنامه پنجم توسعه، آموزشکده های متعلق به وزارت آموزش و پرورش از این وزارتخانه جدا شد و با پیوستن به وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری، دانشگاه فنی و حرفه ای کشور را تشکیل دادند.
وی با بیان اینکه هرچند که طی سال های گذشته شناخت زیادی از این دانشکده در جامعه وجود نداشت خاطر نشان کرد : خوشبختانه طی یک سال گذشته با فرهنگ سازی ، تبلیغات و نشان دادن توانمندی های این دانشگاه هم اکنون جز ۳ دانشگاه بزرگ و برتر کشور به شمار می رویم.
فخرموسوی با اشاره به اینکه دانشکده فنی وحرفه ای آستانه اشرفیه یکی از مراکز بسیار مهم در سطح شهرستان ، استان و کشور است گفت: تعداد بی شماری از فارغ التحصیلان دانشکده فنی وحرفه ای آستانه اشرفیه در بسیاری از مدارج بالای علمی و اداری کشور مشغول به خدمت هستند.
وی تاسیس این مرکز را سال ۱۳۸۱ نام برد و با اشاره به قدمت بسیار بالای این دانشکده افزود : دانشکده امام جعفر صادق ( ع ) از مراکز دانشگاهی مهم در سطح شهرستان ، استان و کشور است که در ابتدای تاسیس با ۲ رشته نرم افزار کامپیوتر وحسابداری بازرگانی، باجذب ۷۰ دانشجو آغاز به کار کرده است.
وی ادامه داد: این مرکز با داشتن۱۶هزارو ۲۵۸ مترمربع فضاشامل ۲ ساختمان آموزشی دوطبقه ، ساختمان سلف سرویس با کنجایش ۸۰۰ نفر برای سرو غذا ، یک سالن ورزشی، سه سایت کامپیوتر ، سه آزمایشگاه الکترونکنیک ، الکترونیک و آزمایشگاه کارهای عمومی ساختمان و یک ساختمان دوطبقه خوابگاه دانشجویی که طی ۱۷ ماه گذشته با پیگیری های انجام شده برای استفاده دانشجویان غیر بومی تجهیز و نو سازی شده است؛
رئیس این مرکز آموزشی، تعداد پذیرش شدگان این مرکز را ۳هزار و ۱۴۸نفر دانشجو نام برد که تاکنون یک هزارو ۹۱۰ نفر اژ آنان فارغ التحصیل شده اند و امروز با دارا بودن ۵ رشته تحصیلی در مقاطع کاردانی در حال آموزش به بیش از ۷۰۰ نفر دانشجو است.
وی با بیان اینکه دانشکده فنی وحرفه ای آستانه اشرفیه از سال ۸۱ سیر صعودی توسعه را آغاز کرده و وارد مرحله جدیدی از توسعه زیربنایی شده است ادامه داد: دانشکده فنی وحرفه ای آستانه اشرفیه در حال حاضر با بیش از ۸۵ استاد رسمی و پاره وقت آموزشی و ۲۲ نفر پرسنل درخدمت دانشگاه فنی وحرفه ای کشور است.
رئیس دانشکده فنی و حرفهای آستانه اشرفیه با اشاره به اینکه این دانشکده پس از افزایش کمی تعداد رشتهها به دنبال کیفیت بخشی است، خاطر نشان کرد: رسالت دانشگاه فنی و حرفهای برعکس دانشگاه های مادر عرضه محور نیست و تلاش دارد از لحاظ عملی و تجربی با شناخت نیازهای استانی و شهرستان ها در صنعت و بازار کار به ایجاد رشتههای مرتبط با همان منطقه برای تربیت نیروی کار تجربی را در دستور کار قرار دهد.
وی با بیا ن اینکه فارغ التحصیلان چنین مراکزی می توانند با اشتغال محوری تاثیرگذار در اقتصاد مقاومتی کشور هم سهمی داشته باشدافزود : در این راستا از ۱۷ ماه پیش این دانشکده با سازمان صنعت ،معدن وتجارت استان و برخی صنایع، تفاهم نامه هایی را منعقد کرده است ؛ تا سیاست های کارآفرینی وارتباط با صنعت با سهولت بیشتری محقق گردد.
فخرموسوی با بیان اینکه در دانشگاه فنی و حرفهای عرضه و تقاضا باید با نیاز بازار کار و جامعه برابری کند، یاد آور شد: دانشگاه فنی و حرفهای باید نیروهایی تربیت کند که جامعه در حوزههای مختلف صنعتی و اقتصادی به آن نیروی کار نیازمند باشد .
ایشان اضافه کرد : برای تحقق این امر ، دانشگاه فنی و حرفه ای با حضور دکتر شفیعی رئیس این مجموعه در کشور با انعقاد تفاهم نامه های پژوهشی و آموزشی با وزارت صنعت، معدن و تجارت و دانشگاه های مطرح بین المللی در حوزه فنی و حرفه ای تلاش می کند تا رسالت دانشگاه را جامعیت بخشد.
وی به موضوعات تفاهم نامه آموزشی اشاره کرد و گفت: حدود ۳۰ موضوع جدید در برنامه های استراتژیک این دانشگاه مدنظر قرار داده شده است و رشته هایی همچون هسته ای، نانو، هوافضا و رباتیک که در آینده ای نزدیک راه اندازی خواهد شد.
فخرموسوی به پایین بودن بودجه دانشکده های فنی اشاره کرد و گفت: سرانه دانشجویی دانشجویان این دانشگاه پایین ترین سرانه دانشجویی در وزارت علوم،تحقیقات و فناوری را دارد و بیشتر امور مالی دانشکده ها به صورت خودگردان و از درآمدهای داخلی با جذب دانشجویان شبانه تامین می شود،.
رئیس دانشکده امام جعفر صادق ( ع ) ادامه داد: با توجه به برنامه های توسعه زیربنایی در راه اندازی آزمایشگاه ها و کارگاه های مجهز فنی در دانشگده آستانه اشرفیه اگر در بودجه سال تغییری ایجاد نشود مسلما با مشکل مواجه خواهیم شد و امیدواریم نمایندگان محترم در راستای حل این مشکل تلاش نمایند.
وی سپس به شاخص های علمی ، فرهنگی و پژوهشی دانشکده فنی اشاره و تأکید کرد : این مرکز تا ۱۷ ماه پیش فاقد پست پژوهش وفناوری بود که با پی گیری خود بعد از انتصاب آن را احیاء وتوانستیم در امر پژوهش وفناوری رتبه سوم منطقه ۹ کشوری را کسب کنیم .
همکاری با مراکز فرهنگی استان همچون سازمان تبلیغات اسلامی و نهادهای فرهنگی و ورزشی چندین بار درسطح استان و کشور در رشته های مختلف علمی و فرهنگی و کسب مقام های بالایی از افتخارات این مرکز می باشد.
فخرموسوی اجرای بیش از ۳۰ برنامه علمی ،آموزشی ، پژوهشی ، فرهنگی ، ورزشی و مذهبی ویژه دانشجویان و اساتیدرا که طی ۱۷ ماه گذشته دردانشکده را در راستای تعمیق باورهای ملی و حفظ ارزشهای دینی دانست و افزود: امروز جوانان ما در برابر نفوذ فرهنگی مخالفان نظام و معاند با فرهنگ و مذهب دینی ملی قرار دارند که نیازمند کسب آموزش و مهارتهایی بصیرتی هستند
و ی ادامه داد: باید با اجرای برنامه های متنوع فرهنگی به صورت نظام مند و با تدوام برنامه های فرهنگی، علمی وپژوهشی کارآمد ، جامعه را از همه تهاجمات جنگ نرم مصون نگهداریم که با عنایات الهی و رهنمودهای مقام معظم رهبری و دولت محترم ، ما نیز برای تحقق آرمانهای نظام در خدمت همه جانبه علمی وپژوهش پیشگام حرکت می کنیم.
ایشان در پایان فرارسیدن ۲۴ آبان پنجمین سال تاسیس دانشگاه فنی وحرفه ای را به همه مسئولین، اساتید ، دانشجویان و همکاران این دانشگاه تبریک گفت.
تا کنون دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است