سرویس تحلیلی جلال شرق ، به نام خداوند لایق بندگی ؛ انتخابات انجام شد؛همه در کنار هم با کمک به نماینده مردم و مسئولین ، در مسیر رشد و توسعه برای شهرمان گام برداریم .
بیتردید این سربلندی مرهون مدیریت هوشمندانه رهبر معظم انقلاب و هوشیاری مردم همیشه سرفراز ایران اسلامی است؛ که با شور و بیداری ملی با مجاهدت و ایستادگی خانواده محترم شهیدان بهخصوص شهدای مدافع حرم است که امنیت و آرامش را در این برهه حساس پرآشوب منطقه ، برای این مردم به ارمغان آوردهاند؛و این انتخابات به نتیجه رسیده است.
تلاشهای وزارت کشور و شورای نگهبان در برگزاری انتخابات سالم، رقابتی شفاف را در پی داشته و امیدواریم همه نمایندگان دوره آتی مجلس (مجلس دهم) با جدیت و صمیمیت و انضباط همهجانبه بتوانند قدردان اعتماد مردم گرانقدر ایرانزمین باشند.
تمام صاحب نظران، کموبیش، گفتارشان برای اعتلای مملکت است و تحقق همه آنها بر مبنای وجود صداقت، امانت، و رقابت سالم در کشور و فرق آنها شتاب دررسیدن به مقصد است و آنهم نباید مایه تشویش افکار باشد چون اگر فرهنگ مملکت فرهنگی سالم باشد، همه راهها به آرمانهای انقلاب اسلامی و رسیدن به آن ختم خواهد شد.
منطقهی ما به کدام راهبرد نیازمند است:
در برنامههای توسعه شهرستان آستانهاشرفیه و بندر کیاشهر باید گفت, اصل بدیهی,جهتگیری و سیاستگذاری اجرایی برای توسعه هدفمند بر اساس چهار رکن تعیین اهداف، سیاستها، منابع و امکانات و سازمان مجری است و تمام دستگاهها باید صرفاً بر اساس یک برنامه واحد ملی و به طبع آن منطقهای بهپیش روند. نکته مهم در نوع برنامههای توسعه آن است که هر منطقه به دلیل تنوع اقلیمی و اقتصادی باید از یک الگوی خاص هماهنگ با الگوی ملی برخوردار باشد.
مهمترین امر ,ایجاد وحدت عملی و هماهنگی در توسعه موازی بخشهای کشاورزی، صنعت و خدمات است تا درنهایت بخشها با کمک یکدیگر بتوانند به توسعه عمومی و استفاده از ظرفیتهای یکدیگر نائل آیند.
باید همزمان با توسعه ماهیگیری و شیلات بخش صنعت نیز درزمینهٔ فرآوریهای شیلاتی توسعه یابد و در صورت وجود مواد اولیه صنایعدستی مورد بهسازی قرارگرفته و درآمد خانوارها را افزایش دهد. اما متأسفانه در شهرکهای صنعتی بعضا شاهد وجود کارخانهها غیرمتناسب با فضای رشد و توسعه شهرستان هستیم.
نکته مهم در برنامهریزی توسعه پایدار و اصولاً توسعه منطقهای، اصل روان بودن و قابلیت انعطافپذیری برنامه در برابر شرایط جدید است و اجرای آن به تحرک و دقت مدیران محلی و اختیار آنها در اعمال مدیریتهای لازم است.
هرچند اولویت نخست در توسعه ، بخش کشاورزی است اما اکنون بهواسطه فرآیندهای حاصل ، بخش ترانزیت و صادرات نیز باید شهرستان ما بهمرور به یک محور بزرگ توسعه مبدل گردد.
رابطه محکم اقتصادی بین همسایگان شمالی و جنوبی ایران در حال ایجاد است.
بندر کیاشهر و دریای خزر واسطه عمده این مبادله در چارچوب کریدور درحالتوسعه شمال جنوب است و بندرها انزلی و آستارای گیلان حلقههای بیرقیب ایجاد این شریان اقتصادی خواهند بود.
از این مسیر این امکان به همراه ایجاد منطقه آزاد در بندر کیاشهر و منطقه ویژه اقتصادی سرفصلهای جدید در توسعه این شهر میگشاید که لزوم انطباق با شرایط محیطی و مدیریت پویای محلی را اجتنابناپذیر میکند.
رشد، ارتقاء و توسعه صنعت گردشگری، صنایعدستی و حفظ، مرمت، احیاء و معرفی میراث فرهنگی، تاریخی شهرستان از مهمترین برنامههای توسعه میتواند ملاک عمل برای ایجاد اشتغال در منطقه باشد.
محصولات کشاورزی و صنعتی میتواند در آستانهاشرفیه و بندر کیاشهر با رویکرد جدید صنعتی راه خود را بهسوی مشتریان خارجی بگشاید و دستیابی به توسعه میتواند نتایج اشتغال جوانان منطقه و رونق اقتصادی خود را نیز به دنبال داشته باشد. اما نیاز اصلی برای این کار تحول عمومی و دستیابی به فناوری و کیفیت در تولید بهعنوان راهکار باقیمانده برای منطقه در شرایط کمی و کیفی بستر اولیه لازم و نیازمند منابع است.
تجهیز و یکپارچهسازی شالیزارها گامی مهم برای افزایش تولید در سطح منطقه است که نتایج خود را نیز بهتدریج آشکار میکند, باهدف مدیریت آب زراعی موردنیاز شالیزارها باید بهسرعت انجام شود، تالابها و آبگیرهای سنتی حاشیه رودخانهها باید احیاء و استفاده بهینه از آنها صورت پذیرد.
توجه داشته باشیم که ورود هرگونه مؤلفه مدیریتی و فناوری باید با در نظر گرفتن شرایط خاص محلی منطقه و با دقت کامل علمی و تحقیقاتی انجام شود.
بدین ترتیب باید ترسیم اهداف، سیاستها، تعیین منابع و اجرای تصمیمها بهعنوان فرآیند علمی و تجربی توسعه, موردبررسی محیطی دقیق باشد و برنامههای توسعه چهارساله برای نماینده محترم و برای هریک از دهستانهای تابعه وظایف دقیق و مفصلی را در راستای توسعه پایدار بر اساس محور تخصص در منطقه تبیین نمایند.
برای مثال در شرایطی که دولت با اعطای وامهای اشتغال با تبصرههای تکلیفی از صنایع کوچک و متوسط حمایت میکند، ضابطه و مقررات محکمی نیز برای هدایت سرمایهگذاران به توسعه بخشهای خاص بهخصوص صنایع تکمیلی کشاورزی و شیلات نیز لازم است.
در یک نگاه کلی دولت تاکنون بهجای ترسیم دورنمای خرد و کلان توسعه اقتصادی در استانها و تعریف کامل فرصتهای سرمایهگذاری، به سرمایهگذاران آزادی کاملی در انتخاب نوع فعالیتهایشان اعطا کرده است و در عمل به دلیل عدم تخصص اکثر سرمایهگذاران و محروم بودن آنها از مشاوران زبده و متخصص, سرمایهگذاری بهسوی بخشهای غیرموثر در توسعه عمومی رفته و حتی سرمایهگذاران نیز در عمل با ضرر مواجه شدهاند.
از موارد دیگر مهم توسعه، لزوم تخصیص حجم مقبولی از بودجه عمومی است.
آستانهاشرفیه و بندر کیاشهر در سه دهه گذشته در مقایسه با دیگر شهرستانها,از توسعهیافتگی مطلوبی برخوردار نبوده است و حتی این شبهه وجود دارد که عقبماندگی این منطقه به دلایل مختلفی, مانند نجابت و فقدان جسارت لازم مدیران محلی در سهم خواهی از بودجه ملی بوده است؛ که امیدواریم با جسارت مشروع ، نماینده محترم مجلس دهم به نمایندگی از مردم منطقه فقدان اعتبارات لازم برای توسعه شهرستان آستانهاشرفیه و بندر کیاشهر را با فراخوانی از مشاوران و نخبگان و فرهیختگان متخصص در منطقه نفرا منطقهای به صورتی عملیاتی راهبردی در این دیار طی چهار سال آینده ، ما شاهد توسعه و رشد همهجانبه باشیم .
به امید روزهای بهتر برای مردم با دغدغهی آستانهاشرفیه و بندر کیاشهر.
باید نمایندگان منتخب بدانند؛ رأی مردم به نماینده بر اساس وعدههایی است که دادهاند. مردم برایشان دعواهای سیاسی اقلیت و اکثریت مهم نیست و نمیخواهند کشوری با هیجانات و دعواهای سیاسی فراوان داشته باشند ؛ میخواهند معیشت مردم و وضع اقتصادیشان بهبود یابد. حالا وقت عمل است و حتما مردم فراموش نخواهند کرد وعدههایی که شنیدن و رأیهایی که دادند.
منتخبان مردم از امروز در برابر مردم پیش خدای متعال مسئولاند که چه کردند و چه باید انجام دهند. دیگرکسی نمیتواند مدعی نمیگذارند یا نمیشود باشد؛ بلکه حالا در مقام مسئولیت آمدند و قرار گرفتند و خواسته مردم اینجا ملاک است. گروه بازیها و حزببازیها برای درون مجلس که قرار است رأس امور باشد فایدهای نخواهد داشت. نمایندگان و منتخبین ملت باید بدانند نبایستی بگذارند فضای داخلی کشور چنان شود که آنان به مشکلات بیفزایند تا سپس آن را برطرف کنند!
امروز و فردا، هر آنچه اختلافات قبل از انتخابات بود بایستی فیصله داده شود و هر آنچه قبل از روز رأیگیری وعده دادند بایستی یادشان باشد. همه باید بدانند خادم و کارگزار مردم هستند و این مردم برای چهار سال به آنان اعتماد کردهاند تا رشد و توسعه را همهجانبه دنبال کنند.
امیدواریم این انتخابات انجامشده نقطه پایان افراطیگریها باشد؛ بدان معنی که مردم رأی دادند که عدهای افراطی که سابقه و عملکردشان معلوم است، به مجلس راه پیدا نکنند. عدم حضور آنها به معنای ایجاد فضای آرامش در کشور باشد ؛چراکه فضای آرامش لازمه سیاستگذاری عقلایی اقتصادی، سیاسی و فرهنگی است. که انشاا… نمایندگان مجلس دهم آن را محقق خواهند ساخت.
فرهاد پردخته
تا کنون دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است