اختصاصی /مدیرکل کتابخانههای عمومی استان گیلان اعلام کرد که در هفته دولت ۳ کتابخانه عمومی این استان مورد بهرهبرداری قرار میگیرد.
به گزار ش جلال شرق ، امیرمحمد پور در گفتگوی با خبرنگار ما گفت: ما مفتخریم امسال در آستانهی هفتهی دولت ۳ کتابخانهی عمومی را به مردم شریف استان گیلان بااعتبار قریب به ۲۰ میلیارد ریال در اختیار مردم عزیز این استان قرار دهیم.
وی بابیان اینکه اولین کتابخانه، بحث توسعه کتابخانهی عمومی شهر آستانهاشرفیه و کتابخانهی اهلبیت است، افزود: دومین پروژه عمومی، کتابخانهی امام خمینی (ره) کپور چال انزلی و همچنین کتابخانهی شهر چو بر مورد بهرهبرداری قرار خواهد گرفت.
محمد پور با اشاره به بهرهبرداری و در اختیار قرار دادن دو کتابخانه سیار در هفته دولت تصریح کرد: با توجه به فرمایش مقام معظم رهبری که سال ۹۵ را سال اقتصاد مقاومتی، اقدام عمل نامگذاری کردند و بر این اساس نهاد کتابخانههای عمومی کشور با توجه به ویژگی اقدام و عمل در امسال برای خود سیاستهایی را بانام سال خواندن نامگذاری کرده است.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان گیلان ادامه داد: امسال ما بنا داریم کتابخانههای عمومی ما، پاتوقی برای کتابخوانها و فعالیتهایی حول و محور کتابخانه باید باشد،.
وی با تأکید این نکته که امسال ما باید در حوزهی سبک زندگی مطالعه محور حرکت کنیم خاطرنشان کرد: ازجمله این برنامهها نشستهای کتابخوان است که ما در چهارماههی سال ۹۵ بالغبر ۱۶۰ نشست کتابخوان در سطح کتابخانههای عمومی استان گیلان برگزار کردیم که آمار بسیار چشمگیر است.
محمد پور نشست کتابخوانها را بر اساس کتابخانههای کتابخوان محوری و محله محوری نام برد و بیان کرد: امسال کتابخانهی و کتابداران عزیز ما، مسئول حوزهی فرهنگی کتابخانه هستند و کتابداران ما موظفاند از ۶۵۶ عضو پشتیبانی کنند و برای آنها خدمات ارائه دهند.
وی اظهار کرد: امسال در هر کتابخانهای و تقریبا بهصورت میانگین در هر دو روز، یک کار فرهنگی و یک اقدام و یک حرکت فرهنگی، اعم از کانونهای ادبی، انجمنهای و نشستهای مختلف، نقد کتاب، معرفی حضور نویسندگان بومی مناطق و مجموعهی کتابخانه و نشستهای محفل کتابخانهای مشاهده خواهید کرد که همهی اینها منتج به این میشود که کتابخوانهای جامعهی ما بیشتر بشود.
محمد پور نگاه نهاد و ادارهی کل کتابخانههای استان گیلان را یک نگاه فرهنگی نام برد و تأکید کرد: امیدواریم که ما بتوانیم در این حوزه باهمت و اهتمام بیشتری که منتج به نتایج بهتری بشود داشته باشیم.
مدیرکل کتابخانههای عمومی گیلان در پاسخ به این سؤال که امروز با توجه به دنیای فنّاوریهای برتری که روزبهروز در حال گسترش است سیاست شما برای بهرهگیری از این فضا چگونه است گفت: اولا ما خیلی قائل نیستیم که فضای مجازی سبب شده که کتاب از جامعه دور بشود اما باید این را محضر مردم عزیز ما گزارش دهم که کتابخانههای عمومی ما مجهزترین و بهروزترین سیستمهای الکترونیکی سطح کشور دارد.
وی به سامانهی مدیریت کتابخانههای عمومی تحت عنوان سامانهی www.samanpl.ir اشاره کرد و اظهار کرد: این سامانه به شما و از منزل خودتان در هر شهر ایران هستید میتوانید آگاهی پیدا کنید که چه کتابی در کتابخانه وجود دارد، آن کتاب را رزرو، ثبتنام و درخواست کنید.
محمد پور به جشنوارهی الکترونیکی کتابخوان رضوی که در سطح ملی در حال برگزاری است پرداخت و یادآور شد: حضور بسیار چشمگیر مردم نشان از حضور مردم در این عرصه است، ما بنا داریم که هرماهه کتابخوان ماه را معرفی کنیم و این را به شکلهای مختلف اعم از الکترونیکی و یا فیزیکی معرفی خواهیم کرد.
وی تصریح کرد: همراه با پیشرفت و توسعهی حوزهی دیجیتال، کتابخانههای عمومی هم دارد خودش را بهروزرسانی میکند و این فضا وجود دارد
وی درباره بهرهگیری کانالهای اختصاصی فضای مجازی برای آموزش و ترویج فرهنگ مطالعه داستانهای کودک و نوجوان گفت: اولین و مهمترین بخش تحقق این کار خانواده است که در بخش دوم سیستم آموزشی کشور و در بخش سوم به حوزهی همکاران ما در حوزهی کارهای فرهنگی و کتابداران برمیگردد.
محمد پور بابیان اینکه در حوزهی خانواده، اگر پدر و مادر کتابخوان نباشند تقریبا نباید از اولادشان انتظار کتابخوان شدن را داشته باشیم اظهار کرد: امروز متأسفانه شما وقتی در جمع خانواده قرار میگیرید میبینید که همهی خانواده در آن مهمانی و محفلشان با موبایل سروکار دارند، و اینیک آسیب است،.
مدیرکل کتابخانههای عمومی گیلان خاطرنشان کرد: شما در سیستم آموزشوپرورش مشاهده کنید که چقدر سیستم آموزشی ما کتاب محور است و در بخش سوم، که امروز کتابداران ما به برگزاری محفلها و نشستهای مختلف در حال رفع کردن همین موضوعاند که اشاره کردید.
تا کنون دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است