یکشنبه, ۷ خرداد ۱۴۰۲ ، ساعت ۱۴:۳۴
آخرین اخبار
18 خرداد 1395 ، ساعت 13:08 494 بازدید چاپ این نوشته کد نوشته :15936

فرماندار آستانه اشرفیه : درمدیریت آب کشاورزی نباید کشاورزان متضرر شوند

 

فرماندار آستانه اشرفیه پیش از ظهر امروز در نشست شورای کشاورزی این شهرستان  گفت: باید مدیریت آب طوری باشد که کشاورزان پایین دست متضرر نشوند.

به گزارش جلال شرق ، رحیم حیدری با بیا ن اینکه نوبت بندی آب باید براساس نوع نیاز منطقه و برنج نشا شده صورت گیرد اظهار کرد : اگر در آبرسانی با مسدود شدن انهار و عدم مدیریت آبی مواجه باشیم در نهایت کشاورزان که معیشت آنها همین محصول است دچار نقصان و مشکل خواهند شد.

وی خاطر نشان کرد : ما مشکل جدی در بخش آب در شهرستان نداریم و اگر هم مشکلاتی در بخش کشاورزی باشد با تلاش مسئولین شهرستان ، بخشداران ، دهیاران ، آب منطقه ای تلاش خواهیم کرد که برطرف گردد.

حیدری با بیان اینکه ما مردمی داریم که توکل آنها در وهله نخست به خداوند و بعد از آن به مسئولین است یاد آور شد : چون غالب زندگی مردم این شهرستان کشاورزی تک محصولی است و خدای ناکرده کوتاهی در این راه از سوی مدیریت آب انجام گیرد ضرر واقعی را کشاورز خواهد دید.

فرماندار آستانه اشرفیه با اشاره به لایروبی بالغ بر ۱۷۰کیلومتر از انهار منطقه گفت: با اقداماتی که انجام گرفته الحمدالله مشکل آبرسانی تا حدود زیادی حل شده است و اگر بخشی از مناطق به صورت جزیره ای عمل نکنند مثل شهرداری  لولمان که برای منافع مالی خود حرایم نهر ها را لحاظ نکرده ما دچار مشکلی نخواهیم بود.

رئیس جهاد کشاورزی شهرستان نیز گفت: هر هکتار از شالیزارهای منطقه در حالت عادی احتیاج به ۱۲ هزارمتر مکعب آب احتیاج دارند که در صورت نوبت بندی این میزان به ۶هزار متر مکعب کاهش پیدا می کند.

گودرز کمالپور افزود :مدیریت در زمان باقی مانده تا عدم نیاز شالیزارها به آب ، در جایی که انهار دچار مشکل هستند باید لایروبی آنها توسط خود کشاورزان روستا انجام گیرد تا نگرانی های حداقلی هم که وجود دارد برطرف شود.

بخشدار مرکزی آستانه اشرفیه نیز دو منطقه ششکل و ماشک سپهداری را از مناطقی نام برد که توجه بیشتری برای آب رسانی به این منطقه را را طلب می کند.

محمد حسن خواه اظهار کرد : وضعیت آبیاری در بخش مرکزی خوب است و بعضی از چالش های موجود نیز  در بخش پمپاژها ، که نیاز به رسیدگی بیشتر دارند در حال انجام است.

در این نشست یکی از کارشناسان حوزه آبی آستانه اشرفیه به نقش آب سوار برای کاهش تنش کم آبی در منطقه اشاره کرد و با توجه به کمبود نیروی انسانی در این حوزه گفت: وجود نخاله ها و زباله ها در میرزا جوب و عدم لایروبی آن  باعث شده است که مسیر آب سد شود که این امر بر  مشکل  آبرسانی به بعضی از روستاها افزوده است .

محمد زاده افزود : ما امسال به خاطر عدم رعایت حرائم نهرها نتوانستیم آن ها را لایروبی کنیم و عدم همکاری شهرداری لولمان برای جلوگیری از محدثات حرایم نهرها به خاطر منافع مالی باعث شده است که زمین های کشاورزی که از این نهر آب می خورند با کمبود آب مواجه شونذ که از جمله روستای ماشک سپهداری است

وی خواستار همکاری دادستانی برای لایروبی مناطقی شد که حریم نهرها توسط مردم رعایت نشده است  و تصریح کرد : بعضی از کشاورزان تا پله های منزل خود دارای آب هستند ولی بعضی از کشاورزان ، آب مورد نیاز  شالیزارهای خود را دریافت نمی کنند.

سماک نیز به هزینه دو میلیاردتومانی دولت در ایستگاه پمپاژ تمچال اشاره کرد و گفت: ۵ ایستگاه از ۸ ایستگاه تمچال کار آبرسانی را انجام می دهد و ۳ ایستگاه آن نیز به دلیل رسوب زدایی پمپ ها در حال رسیدگی است .

وی گفت: بدترین نقطه بد آبخور ما در امیر کیاسر بندر کیاشهر است که با احداث یک سد خاکی در روستای لسکوکلایه این مشکل مضاعف شده است که امیدواریم مشکلات این بخش از کشاورزان نیز  برطرف گردد.

 

کانال تلگرام جلال شرق
ثبت دیدگاه
نام شما
نشانی پست الکترونیکی شما
متن دیدگاه

دیدگاه ها

تا کنون دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است