به گزارش جلال شرق ، در نشست پیشکسوتان شهرستان آستانهاشرفیه مهدی عطار اشرفی پیشکسوت وزنهبرداری جهان در گفتگویی با خبرنگار سرویس ورزشی جلال شرق به سؤالات مطرحشده پاسخ گفت.
جلال شرق: آقای عطار اشرفی اصولا چرا هنوز مانمی توانیم در این شهرستان که یک زمانی قهرمانان ملی در عرصه وزنهبرداری به ایران و جهان معرفی میکرد چنین قهرمانانی را داشته باشیم؟
– با سلام؛ امروز من با همهی مشغلهای که داشتم وقتی از من دعوت کردند آن را به فال نیک گرفتم زیرا هر موقع من به زادگاه خود ورود میکنم خیلی انرژی مثبت از این زادگاهم که خاطرات من در آن شکل گرفت دریافت میکنم.
امروز آقای اسماعیلیان فرماندار آستانهاشرفیه واقعا صحبتهایی کرد در بعد فرهنگ و ورزش خیلی سازنده بود خودم همعرض کردم که اگر فرمایشات فرماندار نهادینه شود و استمرار پیدا کند واقعا برنامهی خیلی خوبی در این شهرستان خواهیم داشت.
من اعتقاددارم وقتی کسی فقط یک مدال میگیرد نباید پُز مدالش را بدهد که بگویید مدال گرفتم و باید مسائل اخلاقی را هم در کنار گرفتن مدالش رعایت کند.
اما در رابطه با وزنهبرداری که یکرشتهی تخصصی من است باید عرض کنم الآن مدتی هست که در تمامی رشتههای ورزشی جز دریکی و دو رشتهی ورزشی که بههرحال روی آن سرمایه گزاری میشود و پشتیبان گرفته میشود بقیه وضعیت مناسبی ندارند.
زیرا مادیات هم یک مقدار در پیشرفت ورزشی دخالت دارند چون قبلا خودم در اینجا حضور داشتم آقای تیمور صفابخش – خدا بیامرزدش – ایشان علاوه بر اینکه قهرمان ملی بودند مربی هم بودند، در همان موقع علاقهمند بودند که ماها را جمع میکردند و از میان ما ۲ تا امثال خودم و ۲ تا از نفرات دیگر انتخاب میکردند و خودشان هم کمک میکردند تا قهرمانانی وارد عرصه آسیایی و بینالمللی شوند.
در حال حاضر اینچنین نیست برای اینکه بعد مالی برای وزنهبرداری نیست و دیگرکسی هم کمک نمیکند و نتیجه این است که یک مقدار پیشرفت داشته باشیم درحالیکه روزبهروز در حال پس رفت هستیم، نه اینکه فقط در اینجا بلکه در همهجا همینطور است برای اینکه ما در مسائل تحریم و عدم بودجه و پولی که باید تزریق بشود برای ورزش در سطح کشور آنطور که ما بایدوشاید نداریم بههرحال ما هر چیزی که بکاریم را باید دروکنیم و چیز دیگر نمیشود و بیشتر هم نمیشود برداشت کرد.
جلال شرق: چهکار باید کرد تا جوانان مستعد را وارد عرصه ورزش قهرمانی کرد
– استعدادیابی رکن اول ورزش قهرمانی است برای اینکه بخواهد به این شکل نباشد میروند یکه شخص ۲ متری را پیدا میکنند میگویند بیا بشو وزنهبردار یک آدم ۵۰/۱ سانتیمتری را پیدا میکنند میگویند بیا بشو والیبالیست، استعدادیابی یک بعد فرهنگی فیزیکی دارد.
من بهعنوان یک استعداد یاب باید این آشنایی کامل را داشته باشم ازنظر کارشناسی طرفی که انتخاب میکنم آیا این به درد وزنهبرداری میخورد یا خیر؟ یا در دوچرخهسواری همینطور در رشتههای دیگر … و هر کدام از ماها دنبال همین کار باید برویم.
یک کشتیگیر را نمیفرستند برود استعدادیابی در وزنهبرداری انجام بدهد حالا هر چقدرم کارشناس باشد عکس قضیههای مختلف ولی بازهم عرض کردم خدمتتان که اینیک بودجهای میخواهد یا یک برنامهای میخواهد، الآن اکثرا کارشناسهای ما بهصورت افتخاری کار میکنند که اینیک واقعیت است حتی هزینهی ایاب ذهاب هم به آنان داده نمیشود،
ولی این بعدی که شما فرمودید تمام کشورهای دنیا که در عرصه قهرمانی نفرات خوب و پشتوانهی خوب دارند، نفراتی رادارند که مهارت دارند در استعدادیابی که آنها را پیدا میکنند و بعد آنها را میآورند در یک عرصه آموزشگاهی شروع میکنند و وقتی شخص به سن ۱۸،۱۹ و یا ۲۰ سال میرسد ودر رشتهای که آن را استعدادیابی و انتخاب کردند قهرمان دنیا هم میشود.
جلال شرق: چه توصیهای برای نسل جوان دارید؟
من به نسل جوان میگویم که نیمقرن است در ورزش بودم و هنوزم هستم و سمت من الآن این است که عضو انجمن المپیادها بوده و دریکی دو دوره المپیک شرکت کردم و عضو کمیتهی فنی و ناظر بر عملکرد گروههای ملی هستم و اینهمه راداریم یدک میکشیم و خودمان دیگر خسته شدهایم ولی خوب ما یک بله گفتیم و این کارها را هم داریم انجام میدهیم.
جلال شرق: راجع به عناوینی که کسب کردید تا جوانان ما بیشتر شمارا بشناسند بفرمایید.
از عناوین خودم، سه دوره در مسابقات جهانی اول شدم، سه دوره در بازیهای آسیایی تهران که اولین دورهاش در ایران برگزارشده بود که به ۴۱ سال پیشبرمی گردد؛ ۵ سال مربی گروه ملی، ۱۰ سال دبیر هیئت وزنهبرداری نیروهای مسلح – بازنشستهی نیروی دریایی هستم –
جلال شرق: آخرین مدالی که گرفتید کی بود؟
آخرین مدالی هم که گرفتم ۱ ماه بعد از انقلاب بود که من آخرین مدال در تمام رشتههای ورزشی یک مدال طلا گرفتم از ژاپن و بعدازآن هم خداحافظی کردم و شدم مربی تیم ملی و بعدازآن هم همینطور آمدیم بالا و بعدازآن هم یک ده سالی وقفه در آن افتاد و بعد دوباره دعوت به کار شدم الانم در حال همکاری با آنها هستم.
جلال شرق: اگر مهدی عطار اشرفی را میخواهید به جوانان معرفی کنید چه میگویید.
خواهم گفت: مهدی عطار اشرفی با نیمقرن سابقهی ورزش و بدون لغزش که الآن ۶۳ سال هم است.
تا کنون دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است