سرویس یادداشت جلال شرق
مقام معظم رهبری؛امام خامنهای مدظله العالی:
«اگر زحمات شما (خبرنگارها) نباشد، این لحظهها هرگز ماندگار نمیشود…..» ۱۳۸۰/۸/۲۳
خبر یک واژه از زبان عربی است که جمع آن اخبار است و به مطالبی که برای آگاهی مردم است گفته می شود.
موفقیت های خبرنگار در این است که به دور از جناح های سیاسی و از روی واقعیت اصل خبر را به موقع به اطلاع برساند.
خبرنگار به طور دائم در استرس است ،از زمان آغازین تا آخر، شاید حتی بعد از چندماه از ثبت ونشر خبر که احتمال آن می رود خبر فراموش شده است او در قسمت یاد داشت های سایت ویا کامنت ها در استرس می باشد هرچند به کار خود مطمئن باشد.
خبرنگار حس مسئولیت فوق العاده ای به جامعه خود دارد وآن حس آگاهی بخشی است.
می گویند ؛”خبرنگار فردى است که با استفاده از منابع خبری، وظیفه تهیه گزارش کامل و جامع و قابلپخش از یک واقعه را بهعهده دارد.
رهبرمعظم می فرمایند ؛”خبرنگارى که در دشوارترین مناطق وارد عرصه ى خبررسانى می شود و خود را به آب و آتش می زند، نمی شود فرض کرد او صرفاً در صدد فرونشاندن آتش کنجکاوى شخصى است، یا براى به دست آوردن یک مابه ازاى مالى تلاش می کند.
آری خبرنگار تمام وقایع اجتماعی را با قلم و دوربینش ثبت می کند و انتشار می دهد
اونمی تواند بی تفاوت به وقایع جوامع خویش که خود نیز از این جامعه هست باشد،
او در میدان قرار دارد و باثبت تمام کاستی ها خودرا به حمله وضربات نزدیک می کند اما نمی هراسد ، او می ایستد.
خبرنگار منتظر خبر خوب وبد نیست چون معتقد است خبر نمی آید بل خبر هست وکافی است او بخواهد که ببیند، ثبت کند و نشر دهد .
او از ظلم و بی عدالتی نیز باید بگوید اما موفقیت های جوامع را ارجح بداند.
بنا به فرمایش حضرت رهبر برای تحقق گام دوم انقلاب می بایست امید آفرینی کرد، نه به دروغ وبه هرقیمتی بلکه با ثبت وانعکاس خبری موفقیت های کوچک وبزرگ در جامعه امید آفرینی کرد.
خبرنگار در تعاریف اشخاص مختلف آگاهی_بخشی است واینجاست که باید گفت خبرنگار رسالت حضرت زینب (س)را دارد .
به این دلیل است که روز شهادت خبرنگار شهید صارمی که اخبار مختلف جنگ را به آگاهی جوامع رسانده است ،روز خبرنگار نامیده اند.
“هر حادثه وقتى در چاردیوارىِ سکوت و بی اعتنایى و غفلت قرار بگیرد، خواهد مرد و فراموش خواهد شد. پایدار شدن حوادث بستگى دارد به اینکه مبلّغان و خبررسانانى امین، صادق و با انگیزه داشته باشند.”(امام خامنه ای مدظله العالی).
حضرت زینب س خبرنگاری است در قیام عاشورا که در دل وقایع بود و باوجود تمام مصائب به ثبت وانتقال آن بدون کوچکترین حب و بغضی وبا هدف آگاهی رسانی ودرس های تاریخ نسل به نسل در کتب تاریخی فراوان آن را ثبت کرد.
حضرت زینب س خبرنگاری سیاسی بود آنجا که از عمل یزید می گفت ،و خبرنگاری اجتماعی بود ،آنجا که از بی رحمی به زنان وکودکان خردسال و مانع شدن دشمنان در آبرسانی به کودکان شدند می گفت ،خبرنگاری فرهنگی بود آنجا که تشریح وقایع از تشویق زنانی که خود فرزند وهمسر خود را داوطلبانه به یاری حسین ع می فرستادند ،
آری حضرت زینب س چنان اخبار دسته بندی شده را با تحلیل و روایتی درست ثبت و انتقال داده و هنوز هم که هنوز هست تفسیرها ویاد داشت های فراوانی درباره آن نوشته می شود و حتی تصویرهای فراوانی از آن وقایع را گزارش می دهند .
آگاهی،در جنگ رسانه ای امروز رسالت خبرنگارِ شهید زنده است
او هر لحظه با قلم بمنظور انعکاس خبر و واقعیت گرایی ها در تیررس دشمنان نظام وانقلاب است.
خبرنگاران در تحقق گام دوم انقلاب نقش به سزایی دارند که می بایست به فرمان حضرت امام خامنه ای مدظله العالی لبیک گویند و در جنگ رسانه ای قلم به دست حاضر باشند.
✍✍هما اکبری سر دبیر سرویس اجتماعی جلال شرق
تا کنون دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است