رئیس بنیاد نخبگان استان گیلان در آستانهاشرفیه اعلام کرد: در اجرای طرح شهاب بنیاد نخبگان ۲۳ هزار نفر دانشآموز گیلانی تحت پوشش قرار گرفتند.
به گزارش جلال شرق، مسعود اصفهانی که عصر امروز در نشست شورای آموزشوپرورش آستانهاشرفیه حضور یافته بود در پایان این نشست در گفتگو با خبرنگاران بابیان این خبر گفت: طرح شهاب که مخفف شناسایی، هدایت استعدادهای برتر است با مشاوره مقامات ارشد وزارت آموزشوپرورش از دانشآموزان کلاس چهارم ابتدایی که مرز شناسایی آنان است آغازمیشود.
وی درباره اجرای کلاسهای طرح شهاب در این مقطع سنی دانشآموزان اظهار کرد:، اعتقاد بر این است که خلقیات و استعدادها و توانایی دانشآموز از آغاز پایه چهارم شکل میگیرد و اساس کار این طرح بر پایه چهارم قرار گرفت.
اصفهانی به اجرای این طرح در سطح کشور اشاره کرد و افزود: بر اساس دستور بنیاد نخبگان کشور، بنیاد نخبگان استانها موظف شدند با همکاری ادارات کل آموزشوپرورش استانها طرح شهاب را در شهرستانها اجرایی کنند.
وی بابیان اینکه طرح شهاب برای سومین سال است که در استان گیلان اجرایی میشود ادامه داد: این طرح ارسال اول در یک ناحیه آموزشی رشت و ارسال دوم علاوه بر یک ناحیه آموزشی رشت، شهرستان انزلی نیز به آن اضافه شد و امسال در دو ناحیه آموزشی رشت و ۳ شهرستان آستارا، صومعهسرا و لاهیجان در حال اجراست.
رئیس بنیاد نخبگان استان گیلان هدف از اجرای طرح را مهارتهای هشتگانه نام برد و افزود: هدف این است که دانشآموزان ارسال چهارم تحصیلی در استعدادهای مختلف مانند: علوم ریاضی، علوم پایه مشتمل بر شیمی، فیزیک، زیستشناسی و همچنین در علوم حرکتی یعنی در ورزش، علوم کلامی، آئین نگارش بتوانند مهارتهای ۸ گا نه خود را توسط معلمان قبل از اجرای طرح آموزشهای لازم را کسب کنند.
و ی در تشریح اجرای طرح شهاب بیان کرد: از سال چهارم در فرمهای مخصوصی اطلاعات دانشآموز توسط معلم وی در کلاس ثبت میگردد و اطلاعات این دانشآموز در سال بعد به معلمان سال پنجم و ششم ارجاع و معلمان وی با توجه به مدارک قبلی رشد آن دانشآموز را مورد رصد قرار میدهد.
وی با اشاره آغاز آموزشهای ویژه در سال سوم اجرای این طرح برای شناخت استعدادهای خاص دانشآموزان گفت: با آموزشهای ویژه، استعدادهای آنان بیش از گذشته شکوفا میشود و دانشآموزان مستعد از غیر مستعد شناخته و تقویت میشوند.
وی بابیان اینکه چون این طرح ملی اجرا میشود و در راستای برنامههای آموزشوپرورش است خاطرنشان کرد: اجرای طرح شهاب، فارغ از برنامههای آموزش و پروش نیست.
اصفهانی افزود: اجرای این طرح در سال ۹۳ با حدود ۳ هزار نفر دانشآموز سال چهارم آغاز شد ولی در سال تحصیلی ۹۵ در ۳ شهرستان و دو ناحیه رشت بالغبر ۲۳ هزار نفر را تحت پوشش قراردادیم.
وی اظهار امیدواری کرد که این طرح در سال آینده با جمعیت بیشتری دانشآموزی آغاز شود زیرا هدف آن فراگیر شدن کل دانشآموزان است تا بهترینهای شناسایی شوند تا در سال پایانی تحصیل خود یک فرد شناختهشده مستعدی را داشته باشیم و هم توانسته باشیم به وی خدماتی را برای کمک ارائه بکنیم.
اصفهانی درباره طرح دوست علمی از سوی بنیاد نخبگان گیلان گفت: طرح دوست علمی برنامهای متفاوت با طرح شهاب است و آن عبارت از آموزشهای خاص برون مدرسهای است.
وی افزود: در طرح دوست علمی بنیاد نخبگان با دانشآموزانی که در مقاطع سوم و چهارم دبیرستان هستند و اسامی آنان از سوی ادارات آموزشوپرورش به بنیادمعرفی میشود، آموزشهای خاصی را که احتمال دارد در کتاب درسی معلمان به آنها تدریس نکنند ولی نیاز است به ذهن دانشآموز کمک شود برپا و آموزش داده میشود.
اصفهانی به استعدادهای خاص دانشآموزان در ریاضیات، نجوم و، زیستشناسی و شیمی اشاره کرد و ادامه داد: در این دوره آموزشی که ۳ روز دریکی از مدارس آغاز میشود و آموزشها این دروس بهطور ویژه به آنان تعلیم داده خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: بهترین مربیان که ازنظر سنی به سن دانشآموزان نزدیکتر باشند در این کلاس استفاده میشود و بهعنوان دوستان علمی دانشآموز، به وی برای تکمیل اطلاعت آموزش میدهند.
وی بابیان اینکه بعد از اتمام کلاس ۳ روزه و ارزیابی مدرسین، وارد دوره تکمیلی میشوند اظهار کرد: این دوره بافاصله ۱ یا ۲ ماه اولیه اجرا میشود و اینها با اجرای طرح هم با مربیان و مدرسان دورههای خود مانند یک دوست علمی در تماس هستند و از مشاوره علمی و آموزشی از مدرس خود بهره میگیرند و چهبسا دوستیهای مبتنی بر علم، مسیر پیشرفت برای آن دانشآموز را تسهیل میکند.
اصفهانی با اشاره به برگزاری دو دوره طرح دوست علمی در رشت گفت: امسال موفق شدیم طرح دوست علمی را با ۷۰ دانشآموز در آستانهاشرفیه با موضوع زیستفناوری بیوتکنولوژی در دبیرستان دخترانه شهید قربانی برگزار کنیم. و ارزیابی اولیه انجامشده و ادامه طرح را در آینده نزدیک اجرا خواهیم کرد.
تا کنون دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است