رئیس جهاد کشاورزی آستانهاشرفیه از برداشت اولین محصول برنج طرح ملی ترویج فرهنگ تولید و مصرف محصول سالم و استاندارد در این شهرستان خبر داد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی جلال شرق ، حمیدرضا سلیمانی با اشاره به اولین برداشت برنج نمونه Sa6در نیم هکتار از اراضی روستای پایین رودپشت بخش بندرکیاشهر ( بصورت نمونه ) صورت گرفته است افزود: طرح ملی ترویج فرهنگ تولید و مصرف محصول سالم و استاندارد با مشارکت کشاورزان منطقه و دفتر توسعه فعالیت های زنان روستایی و معاونت امور زنان ریاست جمهوری در یک هکتار از اراضی زیر کشت برنج روستای خوشکاروندان آستانه اشرفیه اجرا شده است.
وی بهبود تغذیه ، تولید محصول سالم ، استفاده بهینه از آب ، کودها و سموم مصرفی در حد مجاز و در زمان مناسب و نیز کاهش آلاینده ها و سموم باقیمانده در محصولات کشاورزی را از اهداف این طرح عنوان کرد.
حمید رضا سلیمانی ایجاد اطمینان در مصرف کنندگان از سلامت تولیدات کشاورزی را از دیگر اهداف این طرح ملی دانست و یادآور شد: این طرح با محوریت چهار محصول برنج ، بادام زمین ، کیوی و صیفی جات در گیلان مورد توجه قرار دارد که تولید دو محصول برنج و بادام زمینی به صورت انحصاری در این شهرستان انجام شده است.
به گفته مدیر جهاد کشاورزی آستانه اشرفیه امسال اجرای این طرح در یک هکتار از زمین های زیر کشت بادام زمینی روستای لاکوژده بخش بندرکیاشهر این شهرستان نیز به انجام رسیده که محصول آن به زودی برداشت می شود.
وی به وجود ۲۳ هزار و ۵۷۰ هکتار از اراضی زیر کشت برنج و همچنین دو هزار و ۵۰۷ هکتار از زمین های زیر کشت بادام زمینی در این شهرستان اشاره و اضافه کرد: پیش بینی می شود میزان محصولات کشاورزی حاصل از اجرای این طرح ملی در مقایسه با محصولاتی که بصورت عادی توسط کشاورزان به عمل می آید، افزایش داشته باشد.
سلیمانی افزود: این محصول با ساقه های کوتاه ، خوشه دهی بیشتری داشته و در مقابل خشکسالی و کمبود آب زراعی مقاوم است ضمن آنکه طعم و پخت مناسبی نیز دارد و بطور میانگین در هر هکتار از زمین های زیر کشت برنج نمونه بیش از هفت تن محصول به دست می آید که این میزان در خصوص برنج هاشمی ۳.۵ تا چهار تن در هر هکتار است.











دیدگاهتان را بنویسید