چهارشنبه, ۹ فروردین ۱۴۰۲ ، ساعت ۱۴:۰۱
آخرین اخبار
16 مهر 1394 ، ساعت 20:28 2,148 بازدید چاپ این نوشته کد نوشته :4281

اتاق فکر ائتلاف چهار جانبه کجاست؟ ؛ بغداد، دمشق، مسکو یا تهران؟

حملات گسترده روسیه به مواضع داعش، از موفقیت ائتلاف چهار جانبه حکایت دارد.
به گزارش جلال شرق ، سرویس بین الملل خبرگزاری آریا به نقل از  المنار نوشت: شلیک از دریای خزر نشانگر موفقیت در هماهنگی اطلاعاتی بین ائتلاف چهار ضلعی است.
حمله روسیه از کشتی های جنگی مستقر در دریای خزر به مواضع گروههای تروریستی در سوریه نشانگر موفقیت در هماهنگی اطلاعاتی بین روسیه و ایران و عراق و سوریه است.
شبکه تلویزیونی المنار با اعلام این مطلب افزود: روسیه با کشتی های جنگی خود مستقر در دریای خزر تعدادی از اهداف داعش را در سوریه هدف قرار داد.
احمد فرحات گزارشگر المنار در گزارشی با اشاره به تصاویر شلیک موشکها از دریای خزر گفت: روسیه دومین هفته مشارکت خود را در عملیات نظامی علیه گروههای تروریستی در سوریه با موشکهایی که از خطوط آمریکا عبور می کند افتتاح کرد.
روسیه از دریای خزر که دارای اهمیت راهبردی است پیام داد و موشکهای روسی از بالای ایران و عراق عبور کردند و به سوریه رسیدند. این نشانگر موفقیت در هماهنگی اطلاعاتی بین روسیه و ایران و عراق و سوریه است.
وزارت دفاع روسیه اعلام کرد موشکها با دقت به اهداف و با خطای کمتر از سه متر اصابت کردند.
این موشکهای میان برد، مسیر ۱۵۰۰ کیلومتر را طی و به یازده موضع متعلق به تروریستها در سوریه از جمله انبارها ، تسلیحات ، مکانهای تجمع ، جنگ افزارها و پایگاههای کنترل و اردوگاههای متعلق به داعش اصابت کردند.
موشکهای به کار گرفته از نوع کالیپر و بال دار است و از چهار فروند کشتی جنگی روسیه متعلق به نیروی ضربتی دریایی کوگ شلیک شد.
نیروی ضربتی دریایی کوگ قادر است مأموریتهایش را از فاصله چهار هزار کیلومتری محل استقرارش انجام دهد و به سامانه های موشکی بسیار دقیق از نوع کالیپر ام کا مجهز است.
این نوع موشکها می توانند در ارتفاع پنجاه متری حرکت کنند. این نوع موشک بر اساس پستی و بلندی جغرافیایی ، مسیر حرکت خودش را در این ارتفاع تنظیم می کند و به هدف اصابت می کند.
سرگئی شویگو وزیر دفاع روسیه گفت ۱۱۲ موضع گروههای تروریستی از جمله کارگاههای ساخت مواد منفجره ، انبارهای تسلیحات ، اردوگاهها و مقرهای فرماندهی و همچنین دهها دستگاه خودرو هدف قرار گرفته است.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه نتایج اولیه عملیات جنگنده‌های روسی را بسیار خوب توصیف کرد.
پوتین در دیدار شویگو با وی از آمریکا خواست اطلاعات مربوط به مکانهای استقرار افراد مسلح داعشی را در سوریه به مسکو بدهد.
وی تأکید کرد مأموریت نیروی هوایی روسیه هماهنگی با ارتش سوریه است.
وزارت خارجه روسیه نیز در عرصه دیپلماتیک آمادگی خودش را برای تماس با ارتش آزاد برای هماهنگی تلاشها به منظور جنگ با داعش و امکان مشارکت ارتش آزاد در عملیات حل فصل سیاسی بحران سوریه اعلام کرد.
سرگئی لاورف وزیر خارجه روسیه درباره موجودیت عملی ارتش آزاد سوریه در خاک این کشور ابراز تردید کرده بود.

مسیر حمله موشکی به داعش با تهران و بغداد هماهنگ شده بود     
دیمیتری پسکوف، دبیر مطبوعاتی ریاست جمهوری روسیه گفت : مسکو با تهران و بغداد در مورد مسیر موشکهای پرتاب شده از دریای خزر به مراکز داعش در سوریه هماهنگی کرده بود.
به گزارش آپا، این مقام دولتی روسیه گفت : در این حمله موشکی از دریای خزر و از مسیر ایران و عراق، مرکز تولید سلاح تروریستهای داعش هدف قرار گرفت.

نقش ایران در آغاز شدن حملات روسیه در سوریه
اسوشیتدپرس در گزارشی از بغداد به قلم قاسم عبدالزهرا نوشت : مقامات دولت عراق در مصاحبه با اسوشیتدپرس گفتند ایران در اقدام روسیه در جهت آغاز عملیات هوایی در سوریه نقشی مهم ایفا کرده و در عراق نیز نقش محکمی داشته است به طوری که قدرتمند ترین مقامات نظامی ایران نشستی سه ساعته را با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه داشته اند تا او را متقاعد به مداخله کنند.
این مقامات بلندپایه افزودند سرلشکر قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران ماه اوت با این پیام به مسکو پایتخت روسیه رفت که حملات هوایی روسیه علیه گروه دولت اسلامی ( گروه تکفیری صهیونیستی داعش ) در سوریه ضروری است. سلیمانی و پوتین نقشه ها و عکس های نظارتی را بررسی کردند و به تبادل اطلاعات پرداختند. بررسی ها نشان داد این گروه ستیزه جو در صورتی که مسکو وارد عمل نشود فعالیت هایش را به نزدیکی روسیه در منطقه قفقاز گسترش خواهد داد.
این مقامات تصریح کردند در این نشست همچنین درمورد برنامه هایی درمورد تشکیل یک مرکز مشترک تبادل اطلاعات میان عراق ، سوریه ، ایران و روسیه در بغداد گفتگو شد. این مرکز مشترک اواخر همان ماه کار خود را آغاز کرد. سلیمانی همچنین با مقامات نظامی ارشد روسیه دیدار کرد.
این نقش ایران حاکی از نفوذ شدید این کشور است که جدی ترین حامی بشار اسد رئیس جمهور سوریه به شمار می رود و همچنین از روابط نزدیک با دولت تحت کنترل شیعیان در عراق برخوردار است. ورود روسیه به درگیری های خاورمیانه از تغییر در ائتلاف ها به ویژه با عراق حکایت دارد، کشوری که مقاماتش می گویند حملات هوایی ائتلاف تحت فرماندهی آمریکا علیه داعش آنگونه که آنها امیدوار بوده اند موثر نبوده است و نخست وزیر عراق گفته است از حملات هوایی روسیه علیه این گروه ستیزه جو استقبال خواهد کرد.
دمیتری پسکوف سخنگوی کرملین روز چهارشنبه در پاسخ به پرسشی درباره نشست پوتین و سلیمانی با بیان اینکه اظهارات زیادی از سوی مقامات ناشناس مطرح می شود ، تلاش کرد آن را کم اهمیت جلوه دهد.
درهمین حال سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه نیز گفت درمورد سفر سلیمانی به روسیه که نقض تحریم های سفر سازمان ملل متحد علیه این مقام نظامی بلندپایه ایران خواهد بود بی اطلاع است.
دولت ایران نیز روز چهارشنبه به درخواست ها برای اظهارنظر درباره این نشست گزارش شده واکنش نشان نداد.
سلیمانی که نماینده اصلی ایران در درگیری های سوریه و عراق به شمار می رود ، در سازماندهی شبه نظامیان شیعه در عراق و سوریه نقشی کلیدی داشته است. این شبه نظامیان در جنگ علیه داعش نقش مهمی دارند.
خبرگزاری روسی نهم سپتامبر اعلام کرد ایران ماه گذشته به هواپیماهای روسی اجازه داد برای ورود به سوریه از حریم هوایی ایران استفاده کنند. این اقدام ایران پس از آن صورت گرفت که بلغارستان درخواست روسیه را برای عبور از حریم هوایی این کشور رد کرد.

غرب به ائتلاف چهارجانبه بپیوندد     
نماینده پارلمان عراق از غرب خواست برای اثبات حسن نیت خود در جنگ با داعش به ائتلاف چهار جانبه ضد داعش شامل روسیه ، ایران ، عراق و سوریه بپیوندد.
رزاق الحیدری از کشورهای غربی و آمریکا خواست برای اثبات حسن نیت خود در جنگ با تروریسم به ائتلاف چهارجانبه شامل ایران ، روسیه ، عراق و سوریه که به تازگی برای جنگ با گروه تکفیری صهیونیستی داعش تشکیل شده است بپیوندند.
الحیدری گفت: « غربی ها و آمریکایی ها خود را به ایجاد ائتلافی بر ضد داعش در عراق و سوریه ملزم کردند ولی این ائتلاف هرگز موثر واقع نشد و کارآیی نداشت بنابراین ما از آن ها ( غرب ) می خواهیم اگر در خصوص نبرد با داعش صادق و جدی هستند به ائتلاف چهارجانبه در عراق بپیوندند و اتاق عملیات مشترکی با حضور همه برای نابودی همیشگی داعش ایجاد کنند.»
بغداد میزبان مرکز هماهنگی و همکاری امنیتی و اطلاعاتی با حضور مشترک ایران ، روسیه ، سوریه و عراق می شود. ماموریت این مرکز جمع آوری و تبادل اطلاعات در زمینه مبارزه با داعش و همچنین تحلیل این اطلاعات در خصوص وضع کنونی در منطقه خاورمیانه ( غرب آسیا ) برای مبارزه بهتر با تروریسم است. اطلاعات به دست آمده بسیار فوری در اختیار روسای ستادهای ارتش در کشورهای ذیربط می شود.

ائتلاف چهارجانبه در کابینه عراق جنجال ایجاد کرد     
الشرق الاوسط نوشت موضوع ائتلاف چهارجانبه بر ضد گروه تکفیری صهیونیستی داعش، در جلسه هیئت وزیران عراق جنجال ایجاد کرد.
روزنامه الشرق الاوسط چاپ لندن به نقل از یک مسئول عراقی، نوشت: در جلسه اخیر شورای وزیران عراق، در پی درخواست ابراهیم الجعفری، وزیر امور خارجه این کشور از حیدر العبادی، نخست وزیر، برای ارائه توضیحاتی درباره ائتلاف چهارجانبه، درگیری لفظی بین این دو صورت گرفت.
الجعفری در این جلسه با عصبانیت به العبادی گفته بود: به عنوان وزیر امور خارجه درباره این ائتلاف یا هماهنگی اطلاعی ندارم. برخی وزیران مانند باقر جبر صولاغ، عادل عبدالمهدی، عبدالحسین عبطان، از مجلس اعلای اسلامی عراق نیز از العبادی خواستند درباره ائتلاف توضیحاتی بدهد و الجعفری را تایید کردند.
این منبع افزود: از عثمان الغانمی، رئیس ستاد ارتش عراق، نیز خواسته شد امضای اسناد ائتلاف چهارجانبه را نشان دهد اما او نیز با تعجب گفت اطلاعی ندارد.
این منبع آگاه همچنین تاکید کرد، ائتلاف چهارجانبه فراتر از یک هسته همکاری اطلاعاتی نیست اما برخی می‌خواهند چارچوب آن را توسعه دهند خواه به دلیل نزدیک بودن ائتلاف به ایران که به نوبه خود ائتلافی راهبردی نیز با روسیه دارد خواه برای مجبور کردن آمریکا به اینکه در جنگ با(گروه تکفیری صهیونیستی) داعش جدی تر باشد.
در همین خصوص، کریم النوری، سخنگوی رسمی فرمانده نیروهای بسیج مردمی به الشرق الاوسط، گفت: عراق از هرگونه حمایت بین المللی برای حمایت از عراق در مقابله با داعش استقبال می‌کند به این شرط که فشاری اعمال و دستوراتی دیکته نشود.
وی افزود: ائتلاف بین المللی به رهبری واشنگتن در حمله به مواضع داعش، جدی و صادق نبود.
النوری درباره ائتلاف چهارجانبه جدید گفت: این ائتلاف جدی تر و معتبرتر است و امیدواریم عراق صحنه از بین بردن داعش باشد نه صحنه تسویه حساب های بین المللی و کشمکش های سیاسی که این مسئله را قاطعانه رد می‌کنیم.

اتاق فکر ائتلاف چهارچانبه
عکاظ در گزارشی نوشت: ایران به سبب ترس از ایجاد مناطق خودمختار در عراق ائتلاف چهار جانبه را تشکیل داد.
پایگاه اینترنتی روزنامه عکاظ عربستان سعودی در گزارشی نوشت یک گزارش امنیتی علل واقعی ایجاد ائتلاف چهار جانبه روسی، سوری، ایرانی و عراقی را فاش کرد. این ائتلاف به هدف به شکست کشاندن تلاشهای آمریکا و غرب در ایجاد مناطق مستقل در عراق و تغییر ماهیت نظام در سوریه است.
در گزارشی که در محافل دیپلماتیک غربی در امان مطرح شد و عکاظ از طریق منابعش از آن با خبر شد، آمده است فکر ائتلاف چهارچانبه در تهران و دقیقا از سوی قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب ایران مطرح شد و پس از آن چهار پایتخت آن را پذیرفتند.

کانال تلگرام جلال شرق
ثبت دیدگاه
نام شما
نشانی پست الکترونیکی شما
متن دیدگاه

دیدگاه ها

تا کنون دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است