رئیس سازمان ثبت اسناد از کاهش ۶ درصدی ازدواج ها و افزایش یک درصدی طلاق ها در سال ۹۴ در مقایسه با سال ۹۳ خبر داد.
به گزارش جلال شرق ، احمد تویسرکانی در نشست خبری گفت: سال گذشته ۶۷۳ هزار و ۲ ازدواج به ثبت رسید که در مقایسه با سال ۹۳ کاهش ۶ درصدی را نشان می دهد و تعداد طلاق ها هم ۱۶۴ هزار و ۹۱۲ مورد بود که این آمار هم در مقایسه با سال ۹۳ افزایش یک درصدی را نشان می دهد.
وی افزود: میانگین سن مردها در ۳۸ درصد ازدواج ها که بیشترین درصد را به خود اختصاص می دهد رده سنی ۲۵ تا ۲۹ سال بوده و بیشترین رده سنی در خانم ها نیز که ۳۰ درصد کل ازدواج ها را شامل می شود در رده سنی ۲۰ تا ۲۴ سال بوده است.
معاون رئیس قوه قضائیه گفت: بیشترین طلاق ها که ۲۴ درصد را به خود اختصاص می دهد در رده سنی مردان در میانگین سنی ۳۰ تا ۳۴ سال بوده و در رده سنی زنان که ۲۳ درصد را شامل می شود در رده سنی ۲۵ تا ۲۹ سال بوده است.
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور درباره میزان تحصیلات هر یک از زوجین در زمان ازدواج افزود: ۶۷ درصد مردها در زمان ازدواج تحصیلات دیپلم و زیر دیپلم و ۶۵ درصد خانم ها در زمان ازدواج تحصیلات دیپلم و زیر دیپلم داشته اند و در بحث طلاق نیز ۶۸ درصد مردان تحصیلات دیپلم و زیر دیپلم و ۶۵ درصد خانم ها تحصیلات دیپلم و زیر دیپلم داشته اند.
تویسرکانی گفت: ۲۸ درصد طلاق ها در کمتر از گذشت سه سال از زندگی مشترک بوده ، ۱۲ و ۴ دهم درصد در سال دوم زندگی مشترک ، ۶ درصد در سال نخست زندگی مشترک و ۱۱ درصد پس از گذشت ۲۰ سال از زندگی مشترک رخ داده است.
وی درباره نوع مهریه ها هم افزود: ۶۲درصد مهریه ها در سال ۹۴ درخصوص سکه طلا بوده است و ۵۴ درصد از مهریه ها کمتر از ۱۱۴ سکه ، ۳۷ درصد بین ۱۱۵ تا ۵۰۰ سکه ، ۷ درصد بین ۵۰۱ تا هزار سکه و ۲ درصد از مهریه ها بیش از هزار سکه بوده است.
نبود تفاهم مهمترین علت وقوع طلاق
۳۴/۴ درصد طلاق ها در سال گذشته به علت نبود تفاهم و امکان سازش بوده است.احمد تویسرکانی افزود: بر همین اساس ۱۳/۷ درصد طلاق ها به علت دخالت خانواده ها ،۸/۵ درصد به علت ترک زندگی یکی از زوجین، ۴/۸ درصد به علت محقق نشدن شروط ضمن عقد و ۴/۲ درصد به علت اعتیاد به مواد مخدر یا مشروبات الکی بوده است .
وی در پاسخ به پرسشی درباره تعداد ازدواج های موقت ثبت شده هم گفت: قانون حمایت خانواده ، ثبت ازدواج موقت در مواردی خاص را اجباری کرده است .
تویسرکانی افزود: بر همین اساس تعداد ازدواج های موقت ثبت شده در کل کشور در سال گذشته ۱۶۸ مورد بود که این رقم در مقایسه با سال پیش از آن که ۲۱۵ مورد بوده است کاهش ۲۲ درصدی را نشان می دهد.
وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا آماری هم از برخی مهریه های عجیب و غریب از جمله سفر به پنج قاره دارید افزود: موضوع عقد نباید مبهم باشد و ما از سردفتران خواسته ایم در این خصوص دقت کنند تا موضوع مهریه عقد معین و روشن باشد تا در زمان رد و بدل اختلافی ایجاد نشود.