به گزارش جلال شرق ، تصویب طرح برجام در مجلس اتهاماتی را متوجه علی لاریجانی رییس مجلس کرد.به طوری که روزنامه کیهان یک روز بعد از تصویب کلیات طرح در گزارشی با تیتر «طرح کلیات ابوالبقاء با جنجال مهندسی شده رأی آورد!»نوشت:طرح دو فوریتی که یک فوریت آن دیروز در بهارستان تصویب شد یک راه انحرافی است، راهی که برجام غیر قابل قبول براساس گزارش کمیسیون ویژه را از طریق دیگری اجرایی میسازد.
این در حالی است که در روز تصویب جزییات طرح برجام هم در صحن علنی مجلس مهدی کوچک زاده و حمید رسایی اظهاراتی در خصوص تصمیم سه نفره علی لاریجانی رییس مجلس ،شمخانی و حجازی برای تصویب این طرح مطرح کردند که روابط عمومی دفتر مقام معظم رهبری در اطلاعیه ای این اظهارات را رد کرد و
نوشت:«مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) در موارد متعددی بر طی شدن مسیر قانونی بررسی مفاد برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) تأکید داشتهاند و در اطلاعیه اخیر دفتر مقام معظم رهبری در تاریخ ۱۰/شهریور/۱۳۹۴ نیز اعلام گردید که مواضع رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره این موضوع، صریح، شفاف و دقیق در سخنرانیهای ماههای اخیر ایشان اعلام شده و در اختیار همگان قرار دارد.
لذا هرگونه اطلاع رسانی و بیان مطالب غلط و مغشوش مبنی بر نقش مستقل برخی از مسئولین دفتر معظمله در روند بررسی طرح «اقدام متناسب و متقابل دولت جمهوری اسلامی ایران در اجرای برجام» خلاف واقع بوده و فاقد اعتبار است و انتظار دارد صاحبان تریبونها و رسانهها و سایتهای خبری، احتیاط و دقت لازم را در نقل مطالب مربوط به دفتر مقام معظم رهبری بعمل آورند.»
روزنامه کیهان در یادداشتی به قلم حسین شریعتمداری دباره این اطلاعیه دفتر مقام معظم رهبری نوشت:در جلسه علنی روز سهشنبه مجلس شورای اسلامی، ادعا شده بود شب قبل از تصویب برجام، آقایان علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی و علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی و حجتالاسلاموالمسلمین حجازی از مسئولان برجسته بیت جلسهای خصوصی و محرمانه داشتهاند و ادعا شده بود که در آن جلسه آقای حجازی اعلام کرده است تصمیم نهایی و قطعی نظام بر تصویب برجام از طریق همان طرح یک فوریتی است که قرار است فردا در صحن علنی مجلس مطرح شود!
براساس آنچه در جلسه علنی روز سهشنبه از سوی برخی نمایندگان مطرح شد، ابتدا آقای دکتر لاریجانی در جلسه غیرعلنی قبل از شروع جلسه علنی، ادعا کرده بود تصمیم کشور بر تصویب طرح یک فوریتی امروز است و گفته بود «قرار است پیشنهادهای نمایندگان درباره جزئیات طرح مطرح نشود»! و یکی از نمایندگان پرسیده بود منظور شما از تصمیم کشور چیست؟ و لاریجانی پاسخ داده بود «همان که خودتان میدانید»! و پس از آن آقای باهنر توضیح میدهد که این تصمیم شب گذشته در یک جلسه سه نفره با حضور آقایان لاریجانی، شمخانی و حجازی گرفته شده است!
این گفتوگوها و رد و بدل پرسشهای نمایندگان و پاسخ لاریجانی و باهنر در جلسه علنی روز سهشنبه نیز مطرح شد که با توجه به بیانات صریح و روشن رهبر معظم انقلاب درباره توافق وین و ضرورت بررسی دقیق آن در مجلس شورای اسلامی، تردیدهای جدی برخی از نمایندگان را به دنبال داشت.
این عده از نمایندگان به دغدغههای اعلام شده رهبر معظم انقلاب نسبت به امکان سوء استفاده دشمن از برجام اشاره میکردند و با استناد به تأکید حضرت ایشان بر ضرورت بررسی دقیق توافق وین در مجلس شورای اسلامی و این که فرموده بودند «رأی نمایندگان متبع است» و «نمایندگان ملت باید تصمیم بگیرند»، ادعاهای مطرح شده را بیاعتبار دانسته و میگفتند؛ حضرت آقا بارها اعلام کردهاند نظرات علنی ایشان با نظرات غیرعلنی منافات و تفاوتی ندارد و نتیجه میگرفتند که ادعای تصویب بیچون و چرای طرح و انتساب این دیدگاه به حضرت آقا نه فقط نمیتواند صحت داشته باشد بلکه جفای بزرگی به ساحت مقدس رهبر معظم انقلاب نیز هست. ضمن آن که در تقوا و امانتداری حجتالاسلام والمسلمین حجازی که از افراد مورد وثوق کامل رهبر معظم انقلاب است تردیدی نداشتند و از این روی انتساب آن ادعا به ایشان را باورکردنی نمیدانستند.
اما روزنامه کیهان در حالی از رفتار دلواپسان در جلسه تصویب برجام در مجلس حمایت کرده که هفته نامه مثلث در واکنشی متفاوت نوشته است:«دوشنبه شب گویا جلسه مهمی با حضور علی شمخانی، حجتالاسلام حجازی و علی لاریجانی تشکیل میشود، جلسهای که گویا ساعتی بعد با اضافه شدن دو نفر دیگر به محلی برای رایزنی در مورد نحوه بررسی جزئیات برجام تبدیل میشود. آنچه در این جلسه گذشته البته حتما محرمانه است اما حاصل آن در جلسه غیرعلنی با نمایندگان از سوی علی لاریجانی شرح داده میشود.
این هفته نامه در ادامه خطاب به عضو ارشد جبهه پایداری می نویسد:«آقای حسینیان ! بیانیه دفتر رهبری را خواندهاید؟ به نظر شما خطاب این نامه به چه کسی بود ؟ از من روزنامهنگار، از من اصولگرا بپذیرید که رفقای شما گناهی بس بزرگ و نابخشودنی مرتکب شده اند. به راستی چرا چنین خبطی کرده اید که این چنین هزینه ای از دفتر رهبری پرداخت شود ؟ چرا چنین اتهامی را متوجه مسئولین دفتر کرده اند که خدای ناکرده به اختیار خود و بدون هماهنگی راه افتاده اند و برای نهادهای نظام تصمیمسازی میکنند؟ اجازه دهید شفاف تر در این باب سخن بگوییم. این تئوری و راه خطا را محمود احمدی نژاد در همان بدو نامزدی اش در سال ۸۴ پایه گذاری کرد.زمانی که نظر مساعدی از دفتر رهبری برای نامزدی او ارائه نشد او به جای تمکین گفت که «من باید از دولب مبارک حضرت آقا نظرشان را بشنوم» و در نهایت او نامزد انتخابات شد اما تئوری «دو لب مبارک» را پایه ریزی کرد. تئوری ای که معتقد بود نظر دفتر رهبری متفاوت از نظر رهبری است. یک شکاف خطرناک که اکنون میراث احمدینژاد در سیاست ایران است و از سوی برخی دوستان سابقش در جبهه پایداری پیگیری می شود. امروز که دفتر رهبری چنین بیانیهای دادهاند حتما خط پایانی بر این تئوری خطرناک و مشکوک است. »
اما در جدیدترین واکنش ،مجلس شورای اسلامی هم اعتراض شدیدی به نوشته های اخیر روزنامه کیهان داشت.
مجلس شورای اسلامی در بخشی از نامه اعتراض آمیز خود خطاب به حسین شریعتمداری نوشت: نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی طی دو ماه گذشته با دقت موضوع هستهای را مورد توجه قرار دادند و از سر خیرخواهی و مصالح کشور قانون سنجیدهای را با هماهنگی سایر مراجع مسئول سامان دادند که با تایید کامل و بلافاصله آن توسط شورای محترم نگهبان، برای اجرا ابلاغ گردید و بحثهایی از سنخ مطالب آن روزنامه نه تنها اشکالات و تخلفات گذشته آن جریده را علاج نمیکند که به دودستگیها در کشور در این زمینه دامن میزند که رهبری معظم انقلاب همگان را از آن منع کردند.
این در حالی است که علی لاریجانی رییس مجلس هم امروز در پاسخ به تمام انتقادهات مطرح شده گفت که طرح های هستهای همیشه در کلان کشور هماهنگ میشد.
لاریجانی افزود:به عنوان رییس مجلس وظیفهای داشتم که اختلافی در کشور در این باره ایجاد نشود و وفاقی حاصل شود که به وظیفه خود عمل کردم، اما برخی وظیفهای داشتند و جور دیگری عمل کردند.این قانون نمیگوید برجام را تایید کردهایم و عین آن را انجام میدهیم، بلکه میگوید در چارچوب تدابیر شورای عالی امنیت ملی اجرای برجام انجام شود. میدانیم که مصوبات این شورا نیز باید به تایید رهبری برسد. قطعنامهی اخیر شورای امنیت هم که در ۱۰ دقیقه تصویب شد این طور نبود که در همان مدت بررسی شده باشد؛ بلکه در زمان زیادی مورد بررسی قرار گرفت و نهایتا تصویب آن ۱۰ دقیقه به طول انجامید.
علی لاریجانی با بیان اینکه نفع شخصی در موضوع برجام ندارد گفت: من در این پرونده دخالتی ندارم. این پرونده، پرونده من نیست؛ بلکه پرونده رهبری است.
این قانون نمیگوید برجام را تایید کردهایم و عین آن را انجام میدهیم، بلکه میگوید در چارچوب تدابیر شورای عالی امنیت ملی اجرای برجام انجام شود. میدانیم که مصوبات این شورا نیز باید به تایید رهبری برسد. قطعنامهی اخیر شورای امنیت هم که در ۱۰ دقیقه تصویب شد این طور نبود که در همان مدت بررسی شده باشد؛ بلکه در زمان زیادی مورد بررسی قرار گرفت و نهایتا تصویب آن ۱۰ دقیقه به طول انجامید.
تا کنون دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است