«روزنامه قانون» به مثابه روزنامه آرمان که در گزارشی شبیه به موضوع جدال دو آیت الله پرداخته است.
به گزارش جلال شرق ، قانون در این گزارش با عنوان«جنگ سرد دو آیت الله » به کشمکش های اخیر میان آقایان هاشمی و مصباح یزدی پرداخته است. قانون در این گزارش می نویسد:« جدال دو آیتا… سالهاست ادامه دارد. هر چند وقت یکبار با طعنه و کنایه از خجالت یکدیگر درمیآیند و دست به افشاگری و تخریب میزنند. هیچکدام مشخص اعلام نمیکنند که چه قصدی از این اظهارات دارند ولی به گونهای گرا میدهند که هرکس به خوبی میفهمد، مخاطب مورد نظر کیست! هاشمیرفسنجانی و مصباح یزدی هر دو سالهاست که افکار و عقاید یکدیگر را رد میکنند ولی بعد از شکست مصباح به هاشمی بعد از سال ۹۲ این درگیریها بیشتر شده و بارها در لفافه به یکدیگر توهین و اعتبار یکدیگر را تخریب کردند. همین اواخر هاشمی رفسنجانی در دیدار اعضای حزب ندای ایرانیان، با تشریح چرایی و چگونگی شروع نهضت روحانیت، به دوران سخت مبارزه و شکنجه، تبعید و زندانی شدن مبارزان اشاره کرد و گفت: در همین دوره مردم به تدریج آگاه شدند و وقتی از سال ۵۶ به خیابانها آمدند، دیگربه خانهها برنگشتند تا انقلاب به پیروزی رسید. هاشمی رفسنجانی در ادامه سخنان خویش برای تشریح نقش روحانیت در مبارزات انقلاب اسلامی، گفت: طلبههای جوانی که سالی چند بار از قم به سراسر کشور میرفتند، بدون برنامه ریزی سیاسی خاص، یک شبکه فراگیر در سراسر کشور درست کرده بودند که ضمن تبلیغ اسلام ناب، کمکهای مردم و همچنین اطلاعاتی از افکار اقشار جامعه را برای بزرگان مبارزه میآوردند. وی تأکید کرد: کسانی که بویی از انقلاب نبرده بودند و مبارزه را به دلیل سختیهای آن حرام میدانستند، امروز مدعیاند و وقتی از آنان میپرسند که چرا از مبارزه بریدید و آن را حرام میدانستید یا چرا به دعوت بازگشت به مبارزه، پاسخ منفی دادید؟ به دروغ توجیه میکنند (انقلابیون) برای همکاری با منافقین دعوت شده بودیم، در حالی که در آن سالها، سازمان منافقین اصلاً شکل نگرفته بود و آنها فقط درصدد توجیه عافیت طلبی خود هستند غافل از اینکه مردم، هوشیارتر از تصورات آنها هستند. رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در پایان به زحمات مبارزان که در راه مبارزه خوندل میخوردند اشاره کرد و گفت: آنها میباید علاوه بر بازجوییهای ساواک به نیش زبانهای روحانی نماها پاسخ دهند در این سخنان هاشمیرفسنجانی با اینکه اشارهای به مصباحیزدی نشده ولی پدر معنوی پایداریها این سخنان را به خود گرفته است.در همین حال و برای دلایل بیشتر میتوان به سخنان حمیدروحانی استناد کرد که در گفتو گویی، ادعا میکند:« مصباح حمایت از منافقین را حرام میدانست نه مبارزه با شاه را!»
پاسخ به روحانی و هاشمی
اما مصباح نیز که همواره با کمی تاخیر پاسخ هاشمی را داده است، در دیدار رؤسای کلانتریهای سراسر کشور که در سالن اجتماعات این مؤسسه برگزار شد، هم طعنه هایی به رئیسجمهور زده است و هم به نوعی از خجالت هاشمی درآمده و با بیان اینکه متأسفانه هنوز پس از ۳۶ سال از پیروزی انقلاب این مسئله که کار پلیس افزون بر تأمین امنیت، حفظ ارزشهای اسلامی است جا نیفتاده و برخی مسئولان سطح بالای کشور هنوز به این مسئله باور و ایمان ندارند، گفت: این افراد میگویند «کار پلیس حفظ امنیت است، به پلیس چه ربطی دارد که کسی در جامعه با چه لباسی حضور پیدا میکند، دزدی که نکرده فقط دلش میخواهد آزاد باشد و اگر پلیس در مسئله به عنوان مثال پوشش دخالت کند امری زور است» این سخن به این دلیل است که اصل نگرش این افراد نسبت به اسلام، نظام و انقلاب اسلامی با آنچه که مورد نظر بنیانگذار انقلاب اسلامی و مردمی که در این راه کشته و شهید دادند بود تفاوت دارد.
سرنوشت درگیریها
مباحث حوزوی و جدلی که طلاب در مدارس علمیه با یکدیگر دارند، مرتبط به حجرههای آنهاست و بیشتر این بحثها برای رفع ابهام میان آنها صورت میگیرد و از بیان آن در میانمردم خودداری میکنند.ولی این روزها شاهد آن هستیم که آیاتی که خود باید الگوی طلاب باشند، منازعاتی را در پیش میگیرند که حداقل شاگردان خودشان را دچار تردید میکنند.با این همه آنچه مشخص است رویکرد فقهی و دور اندیشی سیاسی آیت ا… مصباح در میان اصولگرایان و همفکران او خریدار چندانی ندارد.»/تابناک
تا کنون دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است