طرح کمربندهای حفاظتی برای جلوگیری از تصرفات اراضی ملی احداث می‌شود | جلال شرق
×

طرح کمربندهای حفاظتی برای جلوگیری از تصرفات اراضی ملی احداث می‌شود

  • کد نوشته: 20337
  • ۰۸ شهریور ۱۳۹۵
  • ۰
  • به گزارش جلال شرق ، رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری آستانه‌اشرفیه از اجرای طرح احداث کمربندهای حفاظتی برای جلوگیری از تصرفات اراضی ملی در این شهرستان خبر داد. علی شفیعی در گفتگو با جلال شرق اجرای این طرح را مهم‌ترین طرح حفاظتی جهت جلوگیری از تصرفات اراضی ملی نام برد و اظهار کرد: طرح […]

    طرح کمربندهای حفاظتی برای جلوگیری از تصرفات اراضی ملی احداث می‌شود
  • به گزارش جلال شرق ، رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری آستانه‌اشرفیه از اجرای طرح احداث کمربندهای حفاظتی برای جلوگیری از تصرفات اراضی ملی در این شهرستان خبر داد.

    علی شفیعی در گفتگو با جلال شرق اجرای این طرح را مهم‌ترین طرح حفاظتی جهت جلوگیری از تصرفات اراضی ملی نام برد و اظهار کرد: طرح احداث کمربندهای حفاظتی شامل: کمربند سبز، کمربند حائل، بنچ مارک، کانال و جاده حفاظتی هستند.

    وی بابیان اینکه اجرایی کردن کمربندهای حفاظتی مستلزم هزینه‌های زیادی است یادآور شد: در سال اقتصاد مقاومتی و اقدام عمل ق، منابع طبیعی ناگزیر به فکر راهکاری برای کاهش هزینه‌ها و خود اتکایی در اجرای طرح احداث کمربند حفاظتی است.

    Picture1 Picture2

    وی نگاه سیستم مرزبانی جنگل و مرتع را حدفاصل اعیانات و مایملک ساکنین هم‌جوار جنگل نام برد و افزود: در درجه اول سعی بر این است که مرز فعلی بین اراضی منابع طبیعی دست‌نخورده با اراضی ملی دست‌نخورده و تغییر کاربری داده‌شده تثبیت گردد.

    وی بابیان اینکه اگر مرز مستثنیات با اراضی ملی باشد حدی بسیار مطلوب و ایده آل خواهد بود ادامه داد: در مدیریت اراضی ملی تصرف‌شده جز اولویت‌های دوم منابع طبیعی و آبخیزداری این شهرستان است.

    شفیعی به مراحل اجرایی سیستم مرزبانی جنگل و مرتع و تثبیت مرز فعلی اشاره کرد و گفت: ابتدا بلوک حاوی مرز روستا با اراضی منابع طبیعی روی نقشه مشخص و در این رابطه از عکس‌های هوایی نظیر گوگل ارث استفاده‌شده است.

    Picture12 Picture13

    وی مدیریت اراضی تصرفی را با کاربری‌های باغ قدیمی، خانه و محوطه قدیمی، شالیزار قدیمی، باغ میوه قدیمی، خانه و محوطه جدیدالاحداث، ویلا و…، باغ جدیدالاحداث و اراضی زراعی جدیدالاحداث نام برد.

    شفیعی خاطرنشان کرد: در خصوص اراضی فوق پرونده‌هایی در دبیرخانه ماده‌واحده و ماده ۳۴ تشکیل‌شده تا مورد رسیدگی قرار گیرد تا جداسازی گردد.

    وی بابیان اینکه برخی از این اراضی را می‌توان پس از شناسایی بر اساس تبصره ذیل ماده ۵۵ قانون منابع طبیعی رفع تصرف نمود و رهاسازی کرد یادآور شد: از آنجائی که اراضی تصرفی قدیمی موجود در بافت مسکونی و زراعی روستا که منبع تأمین قوت لایموت مردم بومی هستند مشمول قوانین و مقررات کشاورزی یا ماده ۴ قانون ساماندهی طرح هادی روستایی قرار می‌گیرند باید با اولویت افراد بومی اقدامات قانونی صورت پذیرد.

    شفیعی به مزایای سیستم مرزبانی جنگل پرداخت و تصریح کرد: استقرار سیستم مرزبانی جنگل باعث تثبیت مالکیت اراضی ملی و دولت خواهد شد.

    Picture133 Picture1354

    وی بابیان اینکه بانک اطلاعاتی کمربند حفاظتی در شهرستان در حال تهیه است ادامه داد: تعیین تکلیف اراضی مورد داخل با تشخیص منابع طبیعی و مردم جهت رفع سرگردانی‌های مردم و رفع ابهامات کارکنان دستگاه، ایجاد سیستم نوین مدیریت بر عرصه‌های تصرفی و هم‌جوار اراضی واگذارشده، تقویت فرماندهی یگان حفاظت، تقسیم نیرو با رویکرد مشارکت دادن کارشناسان در امور حفاظتی، طراحی و اجرای طرح‌های حفاظتی در نقاط موردنیاز و تهیه بانک اطلاعاتی اعیانات باهدف جلوگیری از ساخت‌وساز‌های جو تعیین تکلیف حدودوثغور آبادی‌های قدیمی محاط در جنگل‌ها و مراتع را از دیگر مزایای سیستم مرزبانی جنگل برشمرد.

    Picture16574 Picture132654

     

    مطالب مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *